Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '12

 
Kategori
Basketbol
 

Vujacic, Bremer, Vidmar...

Vujacic, Bremer, Vidmar...
 

Vujacic Efes'i ipten aldı


Anadolu Efes, ilk maçta deplasmanda 5 sayı farkla yenildiği Milano’yu 77-71 ile geçmeyi başardı. Bu 6 sayılık fark gruptan çıkma adına da büyük avantaj sağladı Efes’e. Kabus gibi geçen ikinci çeyrekten sonra herkesin aklına benzer sorular gelmeye başlamıştı. Maç göz göre göre elimizden gidiyor muydu? Belki… Muhtemelen geldiğinden beri en çok sorumluluk aldığı maçını oynayan Vujacic 29 sayısını, sahada tek başına çırpınan Kerem Gönlüm’ün 10 sayı 12 ribaundluk performansına ekleyince ortaya zor ama keyifli bir galibiyet çıktı. Oynanan basketbol Oktay Mahmuti’nin kafasındaki değildi muhtemelen. Ancak bu maçta böyle bir yıldıza sahip olmanın avantajını yaşadı. 6. Haftanın MVP’si seçilen Sasha Vujacic için bu performansı kendine güvenini geri getirmesi adına önemliydi. Ne kadar iyi bir takım olursanız olun Final Four yolunda kötü günleri kazasız atlatabilmek için kadronuzda bu tip oyuncular bulunmalı. Her hafta tekrar ettiğim dip not; Efes’in serbest atış yüzdesi 20/33 (%61)…

*

Fenerbahçe Ülker tartışmalı bir son saniye basketi ile Khimki’ye deplasmanında 71-70 ile mağlup oldu. Euroleague resmi sitesinden yapılan “korna geçerli, basket nizami”  açıklaması da pek çok kişiyi tatmin etmedi. Sonuçta Fenerbahçe, Euroleague’in en zorlu grubunda üçüncü mağlubiyetini aldı. 1 sayıyla kaybedilen maçta Anadolu Efes gibi sarı-lacivertlilerin de serbest atış yüzdesini verelim; 11/17 (%65). Final Four’dan bahsederken bu yüzdeler çok can sıkıcı oluyor. David Andersen’in ritme girmesi iyiye işaret. Cantu maçından sonra ortaya konan mücadele de yeterli olmasa da umut verici. Tek sorun takımda hala aynı basketbol dilinin konuşulmaması gibi görünüyor. Bunu sahada sağlayacak oyuncuların başında gelen isimlerden birinin Bremer olmasıda  bana endişe veriyor.

*

Beşiktaş Partizan deplasmanında uykuda gibiydi. 15 sayıyla kaybedilen maçta Partizan’ın genç oyuncularla başardığı işi küçümsememek gerek. 5 oyuncuyla çift haneli sayılara ulaşan ev sahibi ekip neredeyse ilk maçtaki 16 sayılık dezavantajını da avantaja çevirecekti. Beşiktaş’ın Euroleague tecrübesi yok derken Partizan ile kıyaslamak için söylemiyoruz. Böyle bir rakibi küçümsemek oyuncuların en büyük hatasıydı. Patrick Christopher’in yanına sorumluluk alacak birileri gerekiyor derken onu da kaybettik. Yemediği bir basket, siyah-beyazlı ekibi belki de bir üst tura taşıdı. Bir garip istatistik ise Beşiktaş’ın bu maçta yakaladığı en yüksek yüzdenin %50 ile üç sayılık atışlarda olması. Gasper Vidmar’ın 6 maçta yakaladığı 3/22 (%13,6) serbest atış yüzdesi ise gerçekten korkunç.

 

Twitter: @BaSKeTBaNK

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..