Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Vur, kır, parçala bu maçı kaybetme!!!

Vur, kır, parçala bu maçı kaybetme!!!
 

Taraftarların “Vur, kır, parçala bu maçı kazan” şeklinde bir sloganları vardır. Fenerbahçe-Gaziantep maçını seyreden beş yaşındaki bir çocuk bile G.Antep teknik direktörünün futbolculara verdiği talimatın “Vur, kır, parçala bu maçı kaybetme” şeklinde olduğunu anladı. 

Ligde 3.’lüğü hedefleyen ve Bursasporun gerisinde bulunan Gaziantep takımı teknik direktörünün 1 puan almaya çalışmasının altında yatan temel amacı anlamamız çok güç olmadı. Emre Güngör ismindeki kasabın Fenerbahçe’nin en büyük silahı olan duran toplarda ne yapmaya çalıştığı, yaptıklarına hakem Hüseyin Göçek’in nasıl izin verdiğini anlayan birisi varsa ve bizi de aydınlatabilirse çok mutlu oluruz. 

Sezonun ikinci yarısının en pozitif futbolu oynayan 2.takımı, maçın ilk yarısında bırakın kaleye bir şut çekmeyi, ceza sahasına doğru dürüst bir orta bile yapmayı düşünmedi. İkinci yarının başında göstermelik bir atak ve sonrasında yine aynı senaryoya devam. Böyle bir hakem ve böyle bir oyun taktiği ile Barcelona bile yenemezdi Tolunay’ın tetikçilerini. Ne olduysa oldu ve çok uzun zamandır Kadıköy’ün yakınlarına bile yaklaşmayan futbolun adaletinin son dakikada oradan geçeceği tuttu ve uzaydan bile görülebilecek 4 net penaltısı verilmeyen, maç boyu her şeyi deneyen, yüreklerini tam anlamı ile sahaya koyan çubuklular analarının ak sütünden daha fazla hakettikleri galibiyeti aldılar. 

Kadıköy’de Ertuğrul Sağlam’ın uyguladığı taktiğin bir benzerini çok daha fazla şiddet uygulayarak Tolunay ortaya koydu. 2 hafta sonra oynayacakları Trabzonspor maçında Emre Güngör, bu maçta Lugano’ya duran toplarda uyguladığı grekoromen markajını acaba Umut’a veya Burak’a da uygulayacak mı? Ya da (olmaz ya) ola ki uygulamaya çalışsa o maçın hakemi bu garip hareketlere izin verecek mi sizce? 

Tolunay denilen teknik direktörün 90 dakika boyunca Fenerbahçe taraftarlarına dönerek ağıza alınmayacak küfürler yağdırarak provoke etmesi ve Fenerbahçe’nin golünden sonra yedek kulübesindeki Dany adındaki oyuncunun tribünlere su şişesi ve tabure fırlatması rezaletinin diyetini acaba kimler ödeyecek? 

Fenerbahçe düşmanları bilmiyorlar ki Fenerbahçe üzerine oynanan bu oyunlar devam ettiği sürece Fenerbahçe gücüne güç katacaktır ve bütün olan yürekler daha bir bütünleşecek, durdurulması tamami ile imkansız bir güç haline gelecektir. 

Sahada oynanan oyundan, Fenerbahçeli futbolcuların tertemiz bir şekilde yüreklerini ortaya koyarak, tekmelere kafalarını koyarak mücadele etmesinden, tetikçi hakem ve teknik direktöre rağmen sabırlarını hiç yitirmeyen, her şeye rağmen küfür etmeyen mükemmel taraftarlardan hiç bahsetmeyeceğim.. 

Fenerbahçe’nin onurlu mücadelesinde, diğerlerinin şampiyonluk mücadelesine temsilci olarak seçtikleri takıma pamuk helva niteliğinde mücadele ederek rollerini mükemmel bir şekilde yerine getirmelerinden, Fenerbahçe ofsaytten bir gol attı diye ortalığı ayağa kaldıran, ligi bir pozisyonla şaibeli ilan eden, daha sonra kendi rakiplerine verilmeyen penaltılardan, ofsaytten attıkları gollerden, Fenerbahçe’nin Bursa maçında verilmeyen penaltılarından, Gaziantep maçında verilmeyen 4 penaltısından hiç bahsetmeyip ismi bile unutulan yöneticilerinden hiç bahsetmeyeceğim. 

Potanın kraliçeleri her şeye rağmen 6.defa üst üste analarının ak sütü gibi hakettikleri şampiyonluğu kazandılar. Galatasaray’ın kovulan başkanı ve eski yöneticisi ortaya çıkıp şaibe var dedi. Hele o uzun saçlı eski yöneticinin bir söylemi var ki akıllara zarar, “Fenerbahçe serideki 4 maçta toplam 94 faul atışı kullanmış ve bu olacak bir şey değilmiş !!!!!”. Bu komik ötesi demece bırakın kargaları 5 yaşındaki çocuklar bile güler. 

Fenerbahçe bir kaç senedir olduğu gibi bu senede bu aralar bir çok branşta şampiyonluk mücadelelerinde final dönemlerine geldi. Önümüzdeki 2 aylık süreç “the others” için maalesef çok çok zor geçecek. Mutlaka her bir taraftan çeşitli engellemelerde de bulunmaya çalışacaklardır. Fenerbahçe’nin ise onurlu ve dimdik yürüyüşü her ortamda devam edecektir. 

Tekrar etmek gerekir ise; Nefretiniz, kıskançlığınız, ittifakınız, engelleme çabalarınız devam ettiği sürece bu güç kar topu gibi ilerleyerek büyümeye devam edecek ve altında ezileceksiniz. 

Saygılarımla,  

Muhittin KAYAKIRAN 

mkayakiran@borusan.com 

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..