Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Kasko / Sigorta
 

Vur a (Ra)Balıya!

Vur a (Ra)Balıya!
 

Bilindiği gibi zorunlu trafik ve Kasko sigorta ücretleri şirketlerin " zarar ediyoruz" bahanesiyle yüzde 100'e varan oranlarda arttırıldı. Enflasyon ve  Resmi ücret artışlarının % 7-8'i geçmediği bir ülkede insaf ve izan sınırlarını zorlayan bu artış neyle izah edilebilir?

Çoğu yabancı sermayeli sigorta şirketleri sahte hasarlar nedeniyle zarar etmelerini en büyük gerekçe olarak gösterdiler. Suçun ve cezanın şahsiliği ve umuma temsil edilemeyeceğini bile bile kötü niyetli kişilerin verdiği bu zararı dürüst insanların sırtına yüklemenin tutarlı bir yanı var mıdır? Aynen kaçak elektrik kullananların verdiği zararın dürüst tüketicilere yüklenmesi gibi  sigorta şirketleri de  " Vur abalıya" misali zararlarını sizden bizden çıkaracaklar.
 
Bir zamanlar lüks olarak görülen ve ancak zenginlerin harcı olan otomobil sahipliği tabana yayılınca maliyeden benziciye, sigortacıdan yedek parçacıya varıncaya kadar kim varsa hep birden hücüma geçtiler.. Hasbel kader, borç-harç bir araba sahibi olduk ya, yakında bırakıp kaçsak bile ellerinden kurtulamayacağız..
 
Böyle bir ülkede " Yerli otomobil imalatı " elbette hayalden öteye geçemez.. Bunları düşündükçe " Yerli otomobil üretmek ticari intihardır " diyen Mustafa Koç'a hak veresim geliyor..
 
 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..