Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Vural'ın Hediyesi

Vural'ın Hediyesi
 

Bu maç aslında İnönü'de oluşu ve rakibin ligin savunma anlamında en sıkıntılı takımı Kocaelispor olması nedeniyle tam da Mustafa Denizli'ye ve onun hücum futboluna göreydi. Ancak maçın hemen başında gelen iki sürpriz gol oyunu bambaşka bir boyuta taşıdı.


Ancak bulduğu iki gole karşın ihtiraslarının önüne geçemeyen ve "açık" oyun sisteminden vazgeçmeyen Yılmaz Vural'ın Kocaelispor'u karşısında Beşiktaş'ın oyunu rakip yarı alana yığması ve önce beraberliği sonra da galibiyeti getirecek golleri bulması çok sürmedi. Elbette bu dirilişte maçın İnönü'de olmasının büyük önemi vardı zira taraftarlar için yapılan 12. adam tanımlamasını en çok hak eden taraftar gruplarının başında İnönü'deki Beşiktaşlılar geliyor.


Beşiktaş için bugün en önemli olay maçı 2-0'dan 4-2'ye getirmek değil, atılan dördüncü golün hazırlanışıydı. Zra Tello, Delgado ve Nobre'nin müthiş paslaşması sonrasında Brezilyalının bitirişi vuruşuyla sonuçlanan gol hem Beşiktaş için örnek bir atak hem de Denizli'nin kafasındakilerin sahaya yansımasıydı.

Maçın son 10 dakikasında Denizli'nin oyuna Bobo ve Serdar'ı almasının tek nedeni adeta abandone olmuş rakibi nakavt edecek yumruğu vurmak ve böylece gecenin başında görülen kâbusları tozpembe bir rüyaya dönüştürmekti. Nitekim oyuna sonradan giren Brezilyalı oyuncunun golü Denizli'nin bu tasarısının gerçeğe dönüşmesini sağladı ve siyah beyazlılar iki farklı mağlubiyetten üç farklı bir galibiyete ulaşmayı başardı.

Matías Delgado


Arjantinli oyuncu bu sene hiç olmadığı kadar formda bir grafik çiziyor. 3-5-2'nin göbeğinde alternatifsiz bir şekilde adeta takımın kilit rolünü üstlenen yıldız oyuncunun hem attığı hem de attırdığı goller birçok maçta takımın hayat öpücüğü oluyor, tıpkı bugün olduğu gibi.


Madalyonun Öteki Yüzü


Bu gece Beşiktaş'ın ortaya koyduğu mücadele gücü ve kazanma arzusuna söylenecek hiç bir şey yok. Ancak her takımın 2-0 öne geçtikten sonra Kocaelispor kadar kolay lokma olmayacağını da göz ardı etmemek gerekir. Bugünkü maç genel görüntüsü ile Yılmaz Vural'ın meslektaşı Denizli'ye güzel bir hediyesi oldu ve Beşiktaş ataklarına ne orta alanda ne de savunmada karşı koyabilen Kocaelispor karşısında Beşiktaş değil 2-0 neredeyse 5-0'dan bile maçı çevirebilecek kadar rahat bir maç çıkardı. Bu itibarla bugünkü karşılaşmayı Beşiktaş'ın değerlendirilmesinde dikkate alınması gereken bir maç olarak değil siyah beyazlıların ciddi bir antrenman maçı olarak görmek daha doğru olacaktır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..