Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Vurur yüze ifadesi hüzün sevmem bitanesi

Vurur yüze ifadesi hüzün sevmem bitanesi
 

Hüzün neden sevilir insan neden acı çekmeye bu kadar meyillidir?

Instagram, twiter, facebook hüzün yazılarından yıkılıyor.

Özel hayat dışında, Türkiye inanılmaz günlerden geçiyor.

İçinizde bir tutam vicdan, bir tutam adalet duygunuz varsa ve olan biteni öğrenmeye meraklı iseniz acılardan acı seç…

Bundan dolayı durun diyorum hüzünlere.

Bu demek olmuyor ki memleket acılarından payıma düşeni almıyorum. Onu da alıyorum çok şükür. Ama her bulduğum fırsatı gülmeye adıyorum. 

Vurur yüze ifadesi hüzün sevmem bitanesi.

Kahkaha yogasına gittim. Hoca çocukların günde 300 kere en saçma şeye bile güldüklerini, bundan neşeli olduklarını, büyüdükçe baskılardan dolayı gülmeyi azalttığımızı ve mutsuzluğa yatkın olduğumuzu söyledi.

“Sabah kalkın aynaya bakın ve gülün” dedi nedensizce. Yapmaya başladım. Beyin aptalmış, aslolan kalpmiş. Beyni gülerek kandırabiliyormuşuz. Yalandan da olsa güldüğümüzde bizi mutlu sanıyormuş ve mutluluk hormonu salgılıyormuş. Düşüncelerimizi de olumluya evirdiğimizde oldu bilin bu mutluluk işi.

21 gün boyunca o gün mutlu eden 3 farklı şeyi kağıda yazın. Beyninizde sizi neyin mutlu ettiğini düşünün. Bunu bir süre sonra alışkanlık haline getirince mutlu insan oluyorsunuz.

Başarının sırrı mutlulukta

Mutlu olmak başarılı olmanın temeliymiş. Mutlu ve pozitif insanların diğerlerine göre başarılı olma şansı çok daha yüksekmiş.

Bir muhabbette beyninizi kontrol edin sohbet olumsuz şeylere kayıyorsa hastalık, ayrılıklar vs… gibi hemen bir espri patlatın ve konuyu değiştirin.  Espri yeteneğiniz yoksa kendinizle dalga geçin hemen herkes gülecektir emin olun.

Gün içerisinde moraliniz çok düştüyse sevdiğiniz hareketli müziği açın. Bu aralar Demet Akalın Çalkala çok işe yarıyor benim için. Mümkünse dans edin. Harekete geçmek de kan dolaşımını hızlandırıyor ve mutlu ediyor.

Derin nefes almak da çok mühim. Stres seviyenizin yükseldiğinizi anladığınız anda derin nefes alın en az 5 kere. Ve şükrettiğiniz bir şeyi aklınıza getirip şükredin.

Aşk çiçeği gibi komik videolar izleyin.

Bol bol sevin. Çiçek, kitap, kedi, köpek, insan ne bulursanız sevin. Sevince daha mutlu oluyor insan.

Başladığımız yere geri dönelim…

Vurur yüze ifadesi hüzün sevmem bunlardan dolayı bitanesi...

Bol kahkahalı mutlu günler aşk çiçeği :) 

 

 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..