Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Wake türbülans

Wake türbülans
 

Evet, THY’nın düşen Tekirdağ isimli uçağı ile bilgi kirliliği ve vahşi kapitalizmin bitmek tükenmek bilmeyen pazar payı istekleri devam ediyor.

Pilotlar derneği tarafından bir sürü soru gündeme getirilip, basın toplantısı ile halka açıklandı.

Gerçekten de bu sorular, insanın tüylerini diken diken ediyor.

İşte o sorulardan bazıları;

- Kaza olduktan sonra kokpit ekibine kurtarma ekibi tarafından ne kadar sürede müdahale edilmiştir? Görgü tanıklarının beyanlarına göre 45 dakika müdahale edilmediği ve kaptan Pilotun el sallayarak yardım istediği yönünde...

- Ne kadar süre sonra kokpitten çıkarılmıştır? Kesin olarak bilinmemekle birlikte; Hollanda Polisinin Kriminal inceleme gereken bir olay bahanesi ile Kokpite girmediği görgü tanıklarının ve yaralıların beyanlarından anlaşılıyor. Hatta Pilotların kokpitten çıktığında bile yaşadığı, ancak bir an önce hastaneye götürülmediği için öldüğü! Yani bilerek ölüme terk edildiği yönünde!

- Kurtarma ekibinin yeterli bilgisi var mıydı? Hiç olmadığı anlaşılıyor. Uçak düşerken yakında olan bir Türk ailenin hemen kaza yerine gelerek en az dört kişiyi, üç parçaya ayrılmış uçaktan kendi imkânları ile çıkarttığı, onlar insanları kurtarırken, olay yerine gelen polislerin, kurtarma çalışmalarına katılan insanları olay yerinden delilleri karatmasınlar(!) diye uzaklaştırılmaya çalıştığı iddia ediliyor.

- Dış basınlarda yer alan bilgilere göre, bu kaza Türk Sivil Havacılığı ve THY’yi karalama kampanyası olabilir mi? İşte vahşi kapitalizm bu! İnsanların hayatının hiçbir anlamı yok! Varsa yoksa o pazardan pay kapmak! Pay kaparken de rakip kim olursa olsun, hemen karalama kampanyasına başlamak!

- Kaza ile ilgili bilgi kirliliklerinden bazıları da, uçağın yakıtının bittiği yönündeydi. Düşen uçakta yeterli miktarda yakıtın olduğu, Amsterdam'a iniş yapabilecek, hatta 40 dakika bekleyecek miktarda yakıtın olduğu Pilotlar Derneği tarafından açıklandı. Ayrıca, uçağın 1 dakikada 1500 metre düşecek hızda olduğu, yani motor durmadığı, motorun arızalı olmadığını da bildirdiler.

- Türbülans! Yani Wake türbülans uçağın düşmesine neden olmuş olabileceğini açıklıyorlar.

- Nedir bu Wake Türbülans? Bir başka daha büyük uçağın yarattığı türbülans.

- Pilotların Hava alanı(Kule) ile ilgili görüşmeler özellikle Hollandalı yetkililer tarafından açıklanmıyor. Mutlaka bu görüşmelerin kayıtları vardır. Her şey Türk pilotlarına yükleniyor. Amaç karalamak gibi geliyor! Ve tabii ki pazardan pay kapmak.

- Kendilerini Demokrasi ve insan haklarının beşiği olarak görenlerin, ne kadar beceriksiz oldukları, kendilerinin kurtarma rezaleti yüzünden 9 insanın öldüğü gerçeğinin üzerini örtmek için değişik emperyalist hilelere baş vuruyorlar. Resmen gelişmemiş toplum muamelesi yapıyorlar. Birde onlara çanak tutan ve halka yanlış açıklama yapan bizim yetkililerimiz var!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..