Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

01 Ağustos '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Walter Anderson Museum of Art - Shearwater Pottery

Walter Anderson Museum of Art - Shearwater Pottery
 

Shearwater Pottery - Walter Anderson Museum


Walter Anderson Sanat Muzesi ve Yelkovankusu Çömlekçisi nerededir desem, bilemezsiniz? Sakin utanmaya falan kalkismayin!... Bana; kac muze gezdin diye sorsaniz, hatirlamam bile!

Buralarda (Amerika), bu adamlar, zamaninda birilerinin soyuna kibrit suyu dokmusler; sonra da yaptiklarindan utanip, muze acmislar! Biz bu insalari niye, nasil katlettik diye anlatirlar. Simdilerde her iki tarafin torunlari, bu muzelerde atalarini yad ederler...

Ben size tarih degil de, bir sanat muzesi anlatmak istiyorum.

Walter Anderson denilen zat, New Orleans sehrinde dogmus. Anasi; resimle, muzikle cok ilgiliymis. Walter'da resime, heykele cok ilgi duymus. Kardesi Pete'nin actigi Yelkovankusu Comlekcisi'nde birlikte canak-comlek yapmislar.

Walter bir ara kafayi bozmus! Ocean Springs (Mississippi Eyaletinde kucuk bir sahil kasabasi)'in tam karsisindaki Horn Island ( Boynuz Adasi) yasamaya karar vermis. Bu ada, kiyidan 8-10 mil uzakta, sanki buyuk firtinalara karsi yapilmis dogal bir set gibi bombas durur. Bos dedigimiz, insanlar devamli kalmazlar ama; her turlu mahlukat bulunur. Bizim Walter (nereden mi bizim oluyor?) bu adada tam tamina 18 yil yasamis. Boceklerin resimlerini cizmis. Bazan suluboya, bazan kara kalem, bazan yagli boya... Zaten serde comlekcikde var, bazan da kuslarin,boceklerin, baliklarin, ciceklerin, agaclarin comleklerini yapmis.

Walter 62 yasinda olmus. Kardesi Pete'de 1984'de.

1991 yilinda, Walter'in adina, Walter Anderson Museum of Art (Walter Anderson Sanat Muzesi) 'ni kurmuslar. Walter'in butun eserlerini burada toplamislar.

Yelkovankusu Comlekcisi ise hala acik.

Merak edersiniz, ziyaret etmek istersiniz diye, size muzenin internet adresini de vereyim: http://www.walterandersonmuseum.org

Bu arada, icinizden bana ne Walter Anderson'dan diyorsaniz, dogru olabilirsiniz.

Ama;

Walter Anderson'dan sana ne kardesim?

diyemezsiniz.

Pete Anderson torunumun buyuk-buyuk dedesi, Walter'da amcasi oluyor.

Ben buralarda yazmazsam; nerelerden geldigini, kimlerden oldugunu nasil bilecek?....
 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..