Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

War For God Or Godfather...Why Not?

War For God Or Godfather...Why Not?
 

 

Godfather filmi özellikle müziği ile halen daha akılların bir köşesinde kalmıştır. Önemli olan ne filmin konusu ne de müziği…

Bilinen gerçek ABD, gangster hesaplaşmalarından ve daha başka hesaplaşmalardan tam olarak kurtulamamış ama sivri uçları birazcık törpülenmiştir. Ne kadar ve ne derece de törpülenip törpülenemediği de ayrı bir konu…

Godfather filmi özünde bir mafya ailesi ve onun kana bulanmış hikayesidir.

Özellikle daha önceki yıllarda gerek televizyon gerekse sinemalarda mafya , gangster filmleri çok oynatıldı. Bir zamanlar kovboy filmlerinin oynatılması gibi...Şimdi başka bir filmi tekrar başa alarak seyretmekteyiz.

Nedir bu film;

Öncelikle çekildiği mekandan söz etmek gerekirse…Yer Dünya,

Oyuncular; silah tüccarları, 007 ajanlar, işbirlikçiler, rantçılar….uzat uzatabildiğin kadar

Yukarıda sözünü ettiğim filmin pek çok ülkede değişik versiyonları oynadı, oynamakta. İlk çekimleri (daha önceki çekimlerden söz etmiyorum) Yugoslavya, Çekoslvakya, Macaristan vb gibi ülkelerde oynandı. Bizler genelde ya hep tanık olduk,ya da ah’lar vah’lar çektik. Daha sonra piyonlar aynı filmin  başrol oyuncularına,  birkaç oyuncu daha kattılar . Bu sefer filmin Irak, Afganistan yakın geçmişte Libya serileri vizyona girdi.

Birileri Godfather filmini nasıl seyrettiyse bizlerde War for God filmini istemeden ,“hayır” çığlıkları atarak izlemede,beklemekteyiz.

Akçakale’ye havan topu düştü. 5 kişi öldü. Şimdi TBMM acil gündemle toplandı. Çok önceden yapılması gereken bir toplantı geç de olsa akıllarına geldi. Hani,yani, "hafta sonu İstanbul’a gideceğiz" de diyebilirlerdi. Bu arada NATO Şam’a uyarı verdi, Clinton “Durum çok vahim” dedi. Wav, wav,wav..Malum Kaddafi’nin linç edilmesini, ağızları kulaklarında sevinç çığlıkları atarak izlemişlerdi.

İster Godfather, ister War for God olsun. Sonuçta birinde mafya babası emir veriyor ,kendi çıkarı için başkalarının kanının dökülmesine, diğerinde okyanus ötesi başta olmak üzere başka ülkelerin yöneticileri karar alıyor, aldıkları kararı uygulamaya koyuyor. Kendi ülke çıkarları için başka ülkelerde masum insanların kanını dökmeye. Tabii, bu arada taşeronları da var. (Artık halktan korktuğu yetmezmiş gibi  kimyasal silah korkusuyla da yaşıyor)…Neyse asıl konu bu değil.

Sonuçta; “Wav,Wav, Wav” sözleri “Ayyyy” çığlıklarına dönüşecek. Bir takım güçler Türkiye’yi Suriye ile savaşması için zorluyor. Ancak çekim yaptığınız mekan diğer yerlere benzemez.

Her emelin ve oyunun sonu vardır. Bu filmin sonunu da halk belirleyecektir. Halk da savaştan yana değil üstelik Müslüman bir ülkeyle…

Savaş Babaları, Savaş Tanrıları çok sevinmeyin, sonunuz hüsran olacak. Bir defa geldiniz ve “geldiğiniz gibi gittiniz”, ikincisini de yaşayacaksınız. 

 War for God or Godfather..Why Not?

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..