Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
35
 

Wasa Nedir

Gıda sektörü geliştikçe ve kendisini yeniledikçe birçok farklı ürünün dikkatinizi çektiğini biliyorum. Raflarda karşılaştığınız bazı ürünleri ilk defa görüyor, bazılarını ise biliyor fakat tam olarak ne içerdiğini ya da ne işe yaradığını bilmiyor olabilirsiniz. O kadar çok çeşit ve farklılık mevcut ki…

Bu hafta köşemizin konuğu: Wasa!

Daha önce birkaç kez “Wasa” tam olarak ne oluyor? sorularını almıştım. Biliyorsunuz ki bu soruların cevaplarını bu güzel köşede yazmak beni en mutlu eden şeylerde bir tanesi. Gelelim Wasa’ya. Kendisi yeni bir şey değil… Hatta baya eski diyebiliriz. Yabancı bir kültüre ait fakat ülkemizde daha çok tanınmaya başladı ve hatta popülaritesi oldukça arttı. Yüksek lif içeren ve tok tutan bir ekmek düşünün, işte bu. Kıtır kıtır bir yapısı ve çeşitleri mevcut. Dikdörtgen şeklinde bir ekmek… Orijinal, delikatess, sesam, fibre, glutensiz olarak çeşitleri mevcut.  Mesela delikatess wasa çavdardan, sesam wasa kızartılmış susam tohumlarından üretilirken, fibre wasa tam tahıllı çavdar unundan üretiliyor ve buğday kepeği ile buğday lifi içeriyor. Glutensiz wasa ise tahmin ettiğiniz gibi, pirinç unu, mısır unu ve nişastası, patates nişastası kullanılarak üretiliyor. Her Wasa’nın yakıştırıldığı belli tatlar da var elbette.  Bu sizin yaratıcılığınıza ve damak zevkinize kalmış… Wasa’yı bir resim tuvali gibi düşünebilirsiniz.Peynir, domates, yeşilliklerle, balık ve salatayla, ya da en sevdiklerinizle…  275 gram, 270 gram,  240 gram, 205 gram gibi farklı ambalajlarda karşımıza çıkan Wasa’nın seveni çok, bilmeyeni de var…

Ve artık sizler de biliyorsunuz, yaşasın!

Her kesimden ilgi gösteren olsa da genellikle gençlerin daha fazla tüketmiş olduğu bu çıtır ekmeklerin en çok tercih edilme sebebi, yazının başında da söylediğim gibi “Tok tutması”.  Bana sorarsanız, gıda tekstrü de önemli. Eğer “Çıtırtılı gıdaları severiz.” diyorsan deneyebilirsin. “Ben wasa anlamam, ekmeğimi yerim” diyorsan da afiyet olsun… Tercih her zaman değerli tüketicinin…

Sağlıkla kalın!

Not: “Büyüklerinin Wasa yediğini gören yeni nesil şokta. “

(Şş aramızda, bu köşede her şey öğreniliyor.)

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar

ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 343
Toplam yorum
: 43
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 309
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster