Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '14

     
    Kategori
    Bilişim
     

    Web hosting nedir, web hosting çeşitleri nelerdir

    Web hosting nedir, web hosting çeşitleri nelerdir
     

    web hosting


    Kurmuş olduğunuz web sitenize ait olan veri ve içerikleri depolayan ve internete bağlı olan tüm kullanıcıların erişimine sunan, verilerinizi yayınlama işlemini de yapan, yüksek bağlantı hızlarına sahip bilgisayarlara ( sunuculara) web hosting adı verilmektedir. Hosting kelimesi incelendiğinde, anlam bakımından barınma kelimesi ile eş bir değere sahiptir.  Diğer bir şekilde ifade edecek olursak sitenizde yayınlamak istediğiniz; resimlerin, dosyaların, sayfaların ve daha birçok verinin internete bağlı bilgisayarlar tarafından erişilebileceği bir bilgisayarda depomanlası işlemine Web Hosting adı verilir.

    Verilerimi depolamak için kendi bilgisayarımı kullanamaz mıyım ? Sorusu akıllara geliyor elbette. Fakat bu bilgisayarlar ( sunucular) web siteleri için özel tasarlanmış ürünlerden oluşmaktadır. İnternet bağlantı hızları çok yüksek olmakta ve aynı anda çok büyük kitlelere hizmet edebilmektedir. Evinizde bulunan şahsi bilgisayarlarınızda bu işlemi gerçekleştiremezsiniz; yeterli programlarınız ve donanımlarınız var olsa bile, internet bağlantı hızınız bu tarz bir işlem için oldukça yetersiz kalacaktır. Web hostingler ise, 7/24 olarak aralıksız olarak veri depolama ve yayınlamaya devam etmekte ve özel olarak bunun için yapılandırılmış olan farklı çeşitlerde sistemler kullanarak verileri kullanıcılara aktarmaktadır.

    Hostingler Linux tabanlı ve Windows tabanlı olmak üzere iki çeşite ayrılmaktadırlar. Linux tabanlı hostinglerden bahsedecek olursak; Linux hosting, yüksek performans kalitesine ulaşabilen, stabil ve oldukça güvenli bir biçimde çalışabilen hizmet sunmaktadır. Php desteğine de sahip olmasıyla beraber; WordPress, Joomla ve daha birçok içerik yönetim biçimlerini desteklemektedir.  Windows hostingler ise; ASP, ASP.Net programlama dillerini kusursuz biçimde çalıştırabilen hosting çeşitlerindendir. Bu hosting çeşiti de, Linux gibi PHP çalıştırabilmektedir, fakat Windows hostingde, PHP'den verim almak oldukça zor bir durum olması sebebiyle, burada daha çok; Html, javascript gibi özellikler tercih edilir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 87
    Kayıt tarihi
    : 18.09.14
     
     

    Uzun yıllardır bilişim sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda çeşitli yerlerde blog yazıları pa..