Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '14

 
Kategori
İnternet
 

Web hosting yetersiz kalıyorsa ne yapmalı

Web hosting yetersiz kalıyorsa ne yapmalı
 

web hosting


Bir web sitesi açılırken genellikle çoğu kişi başlangıç için basit barındırma alanları tercih eder. Mantıklı olarak düşünüldüğünde de projenin gidişatını görmeden ve ortalama kullanıcı hacmini tahmin etmeden büyük bir barındırma hizmeti satın almak gereksizdir. Fakat zaman geçtikçe web sitenizin trafiği de artar ve kullandığınız web hosting paketleri artık yetersiz kalmaya başlar. Web sitenize birçok kullanıcı giriyor ve bu kullanıcılar büyük bir trafik tüketimi gerçekleştiriyordur. Oysa web hosting’ler genellikle belli başlı küçük çapta trafik bandına sahip olurlar. Bu gibi bir durumda da web hosting paketleri arasından bir seçim gerçekleştirmek çok daha mantıklı bir seçimdir.

Elbette bu size kısa süreli bir çözüm sağlar. Çünkü gün geçtikçe web sitenizin trafik ihtiyaçları da artmaktadır. İşte bu aşamaya geldiğinizde artık daha üst bir sınıf barındırma hizmetine ihtiyacınız var demektir. Bu ihtiyacınıza da en net şekilde cevap verebilecek seçenek elbette kiralık sunucu seçenekleridir. Kiralık sunucular özellikle orta ve yüksek trafiğe sahip web siteleri için en uygun barındırma seçenekleri arasında yer almaktadır. Hem çok daha geniş bir trafik hacmi hem çok daha geniş bir işlemci kullanım hakkı hem de daha geniş bir depolama hacmi bulunur. Bu da web sitenizi sorunsuz şekilde internet dünyasında var etmek için gerekli temel özelliklerdir.

Bir sunucu kiralamayı düşündüğünüzde ise artık daima ddos ve botnet korumalı sunucuları tercih etmelisiniz. Çünkü artık siber tehditlerin sayısı çok daha yüksek ve sahip olunan yazılımlar ile basit saldırılar sonucunda sunucular veri kaybına uğratılabiliyor. Böyle bir durum başınıza gelirse de hem gelirleriniz de düşüş olacak hem veri kaybı ihtimali yaşanacak hem de sitenizin prestiji sarsılacaktır.

 
Toplam blog
: 17
: 1642
Kayıt tarihi
: 29.06.14
 
 

Merhaba, Vatanımı seven biriyim. Boş zamanlarımı siyasi yazıları okuyarak veya yorumlayarak g..