Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '06

 
Kategori
Bilgisayar
 

Web kamerasını güvenlik kamerası olarak kullanmak istiyorum, neeee olur...!!

Web kamerasını güvenlik kamerası olarak kullanmak istiyorum, neeee olur...!!
 

Bu kadar üzmeyin kendinizi, teknolojik olarak tabii ki mümkün. Bunu yapabilen yazılımları değişik fiyatlarda bulmak olası. Ancak zaman tasarruf zamanı, en uygun ürünü en uygun fiyata bulmak esastır. Peki böyle bir yazılımla neler yapabilirsiniz:

-İster evinizin ister işyerinizin durumunu öğrenebilir, siz yokken ne olup bittiğine bakabilirsiniz. Özellikle çocuğunu bakıcılara bırakan anne-babalar için bu iyi bir seçenek olabilir. Bunu yapmanız çok kolay. Evinizdeki veya işyerinizdeki bilgisayarınıza bu yazılımı kurar, web kameranızı sisteme tanıtır ve daha önce "Internet" başlığı altında yazdığım uzaktan bağlantı yazılımını da kullanarak, uzaktan evinizde veya işyerinizde ne olup bittiğine bakabilirsiniz. Tabii bu yapabilmek için hızlı bir internet bağlantısının olması iyi olur. Uzaktan bunu yapamıyorum, işten fırsat olmuyor derseniz bu sefer kayıt özelliğini devreye sokabilirsiniz. Herşeyi yeterli bir disk alanına sahipseniz saklayacağınız gibi, belirli bir alana bakarak görüntü değişiminin ardından, belirli bir süreyle kayıtı sınırlandırabilirsiniz. Örnek olarak bakıcının çocuğun odasına girmesinin ve işyerinizde bir kapının açılmasının ardından 1-2 dakika gibi.

-Amacınız izleme değilde güvenlik ise, yani herhangi bir ortamda istenmeyen hareketler olduğunu algılamaksa yine sorun değil. Yine görüntedeki değişimi -istenilen hassasiyette- algılama özelliğini kullanarak, belirlenen alandaki pixellerin değişiminden istenmeyen hareketleri algılayabilirsiniz. Bundan sonrası size kalmış,bu tür programlar içinde kullanıcılara değişik seçenekler sunuluyor.Hareketi algılayıp belirtilen süre boyunca kayıt yapmaktan tutun, daha önce kayıt edilmiş bir ses dosyasını çalmak, sizin belirlediğiniz mail adresine e-posta atmaya kadar değişik alternatifler mümkün. Düşünsenize bir yerlerden Cüneyt Arkın' nın bir filminden alıntı yapıp:" Nayıııırrr, bırak uleeeen elindeki silahı, kalleeşşşş köpekkkk" diye istenmeyen kişiye gerekli uyarınızı yapabilir veya G3 piyade tüfeğinin o muhteşem sesiyle ona ateş edebilirsiniz, keyif sizin.

-Çocuğunuzun gece nasıl uyuduğunu görmek isteyebilirsiniz veya eşinize gece horlamadığınızı ispat etmek isteyebilirsiniz:)) Bu durumlarda da bu yazılımlar size yardımcı olacaktır. Şu an gece çekimi özelliğine sahip web kameralar size bu kolaylığı verecektir. Bu tür yazılımların güzel bir özelliği tüm görüntü içerisinde istenilen bir bölgenin hedef olarak seçilebilmesidir.Yani çocuğunuzun odasında sadece yatağının olduğu alanı veya sadece onu seçebilirsiniz. Çocuğunuz her döndüğünde program tetiklenecek ve sizin belirlediğiniz süre boyunca (1-60dak.) arasında kayıt yapacaktır. Kayıtın kalitesini seçmek de mümkün. Bundan sonrası gelip bu kayıtları izlemekten ibarettir.

-Bu tür programlar sadece webcam desteği vermezler. Aynı programla IP Cam, normal Handycam' den de (Firewire-IEE 1394-bağlantısı olması koşuluyla) görüntü alabilirsiniz. Eğer işyerinize veya evinizde birden fazla kamera varsa yine dert değil. Bunların sisteme tek tek tanıtıp, yukarıda belirtiğimiz işlevleri herbiri için ayrı ayrı tanımlayabilirsiniz. Programların görüntü ile beraber ses kayıtı yapabilme özelliğininin de olduğunu da hatırlatalım.

"Güzel anlatıyorsunda ALLAH bilir kaç paradır böyle bir program...???" dediğiniz duyar gibiyim. Ancak güzel haber benim size önereceğim Active WebCam azılımının fiyatı sadece 29$. Alacağınız ortalama bir webcam da yaklaşık 40$ civarında olsa, kaba hesapla 80$' a bir güvenlik veya izleme sistemine sahip olmanız içten bile değil. Gerisi size kalmış...!!

Hep Güzel, Hoş Anları Yakalama Gayreti İçerisinde Olmanız Dileğiyle...!!!

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..