Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '15

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Web sitesi nasıl kurulur (internet sitesi)

Web sitesi nasıl kurulur (internet sitesi)
 

web sitesi


Teknolojinin gelişimi ile internet sitelerinin yaygınlaşması her bakımından kullanımlarını geliştirmektedir. İnsanların bilgisayardan, cep telefonlarından ve çeşitli araçlar kullanarak web sitelerine erişim sağlayarak eğlence, eğitim, bilgi, merak gibi araştırmalar yapmaktadır. Çeşitli araştırmalar doğrultusunda bilgiler inanılmaz büyüklükteki internet ağında yer almaktadır. Günümüzün en büyük markaları dahi web siteleri üzerinden kurulmuştur.

Web sitesi nasıl kurulacağı konusunda sizlere bilgi verici bir yazı hazırlamak isteriz. Bilgi sayesinde doğru bir isim bularak kendinizde milyonerler arasında isminizi yazdırabilirsiniz. Doğru kararlar ve hedefler bakımından kendi hayatınızı belirlemenize yardımcı olacaktır. Maliyeti çok düşük olduğu gibi inanılmaz yüksek derecelerde para kazanmanıza olanak sağlayan alt yapıya sahip olduğu asla unutulmaması gerekir.

Web sitesi ya da internet sitesi kurmak için ilk önce doğru bir ada ihtiyacınız olmaktadır. Örneğin marka olabilecek isimler düşünün, kafanıza yatan ve gelecekte işinize yarayacak isim sizi zengin edebilir. Kısa ve öz tuttuğunuz gibi akılda kalıcı olmasına mutlaka dikkat edin.

Web sitenizin adını yani domaini isimtescil.net den 24 TL gibi bir rakama temin edebilirsiniz. Yıllık ödeme olacağından dolayı bütçenizi hiçbir şekilde zorlamayacaktır.

Web sitenizin barındırılması yani internet üzerinde çalışması için “hosting” ihtiyacınız olacaktır. Bunu 20-30 TL arasında bir rakama 1 yıl boyunca alabilirsiniz. İnternet siteniz kurulumu için birbirleri ile eşleştirilmesi gerekir, bunun için bilginiz olmazsa destek talebi açarak talebinizi alarak web sitenizin kurulum işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Kullanacağınız yazılımlar otomatik olacağından dolayı size wordpress blog kurmanızı önermekteyiz. Günümüzün önemli sitelerinin alt yapısında wordpress kullanıldığını asla unutmayınız. Bu sayede web sitenizi kontrol edebilir, paylaşımlarda bulunmanız mümkün olmaktadır.

Cpanel üzerinden domainizi ve hotsunuzu yönetebilir olacaksınız. Bu sayede kontrol işlemlerinizi doğru şekilde yaptığınız takdirde kısa zamanda verim alabilirsiniz.

Sıra geldi sitenizi arama motorları google, yahoo, bing gibi sitelere ekleyerek sıralamada çıkmasını sağlayıp listede olmasını sağlamaktadır. Bunun için google webmaster gibi isimlerin sonuna arama yapın, size verilen kodu sitenize eklemek için ise filezilla dosya aktarımı kullanarak aktarım sağlayarak işlemlerinizi yapmanız mümkün olmaktadır.

Kaynak: Web Sitesi Nasıl Kurulur

 
Toplam blog
: 5
: 2287
Kayıt tarihi
: 11.10.14
 
 

Üniversitenin o çıkmaz sokaklarını kendime ev edinmiş birisi olarak karşınıza çıkıyorum. Yalnızlı..