Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '11

 
Kategori
Teknoloji
 

WebMatrix İle Kolayca İnternet Sitesi Kurun

WebMatrix İle Kolayca İnternet Sitesi Kurun
 

Webmatrix


Merhaba,  

Yeni çağa adını veren internet, artık her gün daha fazla insanın web sitesi kurmak istemesi gibi bir kavram yarattı. Microsoft'un da bu konuda bazı yenilikleri var. Rakipsiz olmasa da... 

Microsoft, internet sitesi oluşturma, özelleştirme ve yayınlamayı kolaylaştıran ücretsiz web sitesi geliştirme aracı WebMatrix’i kullanıma sundu. İnternet sitelerinin nasıl kurulacağının öğrenilmesi için kolay bir yöntem olan WebMatrix, internet sunucusu, veri tabanı ve uygulama pencerelerinin de yer aldığı bir internet sitesinin çalıştırılması için gereken tüm araçları sağlıyor. 

İnternet sitesi oluşturmak isteyenlerin daha kolay bir başlangıç yapmalarına yardımcı olmak için bir dizi video ders, ipuçları ve çeşitli kaynakların yer aldığı WebMatrix, dokuz dilde kullanılabiliyor. WordPress, Joomla!, DotNetNuke ve Umbraco gibi mevcut ücretsiz internet uygulamaları sayesinde yeni internet siteleri oluşturmak için bir dizi araca sahip olan WebMatrix içerisinde kolayca kullanılabilecek olan kodlar çeşitli şablonlar halinde sunuluyor. 

Hem profesyonel hem de amatörler için tasarlandı. 

WebMatrix, profesyonel geliştiricilerden amatörlere kadar internet sitesi oluşturmak isteyen herkesi hedefliyor. Öğrenciler ve yeni başlayan yazılım geliştiriciler için internet sitelerinin nasıl oluşturulabileceğinin kolayca öğrenilebileceği bir ortam olan WebMatrix, profesyonel yazılım geliştiricilere ise verilere dayanan internet sitelerinin oluşturulması için hızlı ve kolay bir yöntem sağlıyor. Yeni platform, site kurulumu yapan ajanslara yönelik olarak açık kaynak uygulamaların kullanılması için verimli bir yol sunuyor. Ayrıca profesyonel yazılım geliştiriciler, ücretsiz açık kaynak paket yönetimi sistemi olan NuGet içerisinden yayınlanan kod dizinine katkıda da bulunabiliyor. 

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..