Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '18

 
Kategori
Sinema
 

What Happened To Monday

What Happened To Monday
 

Dünyanın geleceğini karanlık gören senaryolardan biri What Happened to Monday. Ülkemizde “Yedinci Hayat” ismiyle gösterilmiş. Uluslararası Locarno Film Festivali’nde ödül almış filmin IMDB puanı ise 6.9. İsveçli sanatçı Noomi Rapace’in başrolde başarıyla yer aldığı filmde tecrübeli aktör  Willem Dafoe de kızların disiplinli babası rolüyle göz dolduruyor.
 
Günümüzden epeyce sonra bir zamanda nüfus artışında meydana gelen büyük artışlar nedeniyle yeryüzü kaynaklarının paylaşımında sıkıntılar baş gösterince alınan bir kararla her aileye ancak bir çocuk sahibi olma hakkı tanınır. Birden fazla çocuk tespit edildiğinde yasalar uyarınca fazla çocuk ilerde bir zamanda dünyaya yeniden dönecek şekilde dondurulmaktadır.
 
Buna alışmak ve kabul etmek elbette son derece zordur ama karar otokratik bir biçimde istisnasız uygulanır.
 
Ama bir adam henüz dünyaya gelmiş yedi kız çocuğunun hiçbirinden vazgeçmeyecek ve düzeni aldatarak hepsini hayatta tutma yolunu deneyecektir. Çocuklarının isimlerini haftanın günleri olarak koyar. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar isimlerindeki çocuklar akıllı ve disiplinli babalarının inanılmaz çabaları ile yakalanmadan yaşamlarını sürdürürler. Baba öyle bir sistem geliştirmiştir ki her çocuk adını taşıdığı gün içinde ancak evden ayrılabilecek, diğer günlerini hapis gibi evde geçirecektir ama başka da yolu yoktur. Dışarı çıkan her çocuğun ismi ise kendi isimleri değil doğum sırasında ölen annelerinin ismidir.
 
Bu hayat zamanla büyüyen kardeşler arasında sık sık tartışma konusu haline gelecek, kimi zaman zaman dondurulmanın daha iyi bir çözüm olduğunu düşünecektir. Yine de günler, yıllar bu monoton disiplinde geçerken Pazartesi ortadan kaybolur.
 
Filmin Künyesi
Yönetmen: Tommy Wirkola
Senaryo: Max Botkin, Kerry Williamson
Oyuncular: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe
Yapım Yılı: 2017
Süresi: 123 dakika
 
 
Toplam blog
: 18
: 64
Kayıt tarihi
: 16.10.11
 
 

Dergilerden, Filmlerden blog yazarı   ..