Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '17

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

WhatsApp Web'den Nasıl Çıkılır?

WhatsApp Web'den Nasıl Çıkılır?
 

İlk çıkdığı sıralar sadece iphone cihazlar için hizmet veren ve sonradan android cihazlar için de kullanılma başlanan mobil anlık iletişim app uygulaması olan WhatsApp kendini gün geçtikçe geliştirmeye başladı. WhatsApp hikaye özelliği, dosya gönderme alma derken şimdide masüstü bilgisayarlarda kullanıma sunuldu.

Masaüstü pc'de WhatsApp uygulamanı kullanmak için "https://web.whatsapp.com/" adresinden giriş yaparak buradaki are borkodu telefondan okutmak sureti ile WhatsApp dizüstü veya masaüstü bilgisayarda rahatlıkla tarayıcı üzerinden kullanabilirsiniz.

Fakat şöyle bir güvenlik sorunu yaşabilmektedir, kare barkodu bir kere okuttuğunuzda artık WhatsApp uygulaması üzerinden çıkana kadar bilgisyarda WhatsApp web kullanabilirsiniz. Eğer çıkmadan siz devam ettiğiniz de bir başkası ise sizin sohbet konuşmalarınızı rahatlıkla bağlantı kurduğunuz tarayıcıdan okuma şansı vardır.

Bu nedenle WhatsApp Web'den bağlantıyı kesmeniz gerekecektir. Bunun için sizlere daha önceden hazırladığım makalede bu konuya değindik. 

WhatsApp > Ayarlar > WhatsApp Web/Masaüstü adımları üzerinden "Tüm bilgisayarlardan çık" işlemi ile güvenli bir şekilde çıkabilirsiniz. 

Böylece WhatsApp konuşmalarınız sizin haberiniz olmadan bir başkası okuyamaz, güvenlik zaafiyeti olarak görülebilecek bir durum olan bu sorun whatsapp webden çıkma ile sonlanacaktır.

 

Kaynak ; https://ademocut.com/whatsapp-webden-nasil-cikilir/

 
Toplam blog
: 21
: 2739
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

ademocut.com kurucusu MCSA, MCP Belgelerine Sahibim, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, IT Uzmanı ..