Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '13

 
Kategori
Haber
 

WHO

WHO
 

Grip Şubatta zirve yapacak
 
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Bulaşıcı Hastalıklar Direktör Yardımcısı Dr. Nedret Emiroğlu, Türkiye’de grip salgınının Aralık ayında başlayıp, Şubat ayında en yaygın noktaya ulaşacağını öngürdüklerini söyledi.
 
 Soğuk algınlıkları baş göstermeye başlamışken Milliyet’in sorularını yanıtlayan Emiroğlu, yaklaşan kış öncesi grip salgınına karşı uyarılarda bulunarak, alınması gereken önlemleri anlattı. Emiroğlu’nun kış öncesi kritik açıklama ve önerileri şöyle:
 
  Her yıl DSÖ’nün kapsadığı ülkelerde mevsimsel grip görülür. Kuzey Yarımküre’de yaşayan nüfusun yüzde 20’sisonbahar ve kış aylarında gripten etkilenir. Gribin başlangıcı, yoğunluğu ve süresi ise yıldan yıla değişir ve önceden öngörmek zordur.  
 
-  Türkiye’de ise son birkaç yılda yaptığımız incelemeler, grip salgınının aralık ayında başladığını ve şubat ayında zirveye ulaştığını gösteriyor. Bu yıl da Türkiye’de grip salgınının benzer bir ivme izlemesi bekleniyor.
 
‘Grip çok kolay yayılır’
 
- Gripten korunmanın en iyi yolu önceden grip aşısı olmaktır. Grip virüsü her sene değiştiği için de bu aşı her yıl yenilenmeli ve her yıl mutlaka tekrarlanmalıdır.  
 
-  Mevsimsel grip salgını sırasında yaşlılar, kronik hastalığı bulunanlar, hamile kadınlar, 6 ay-2 yaş arası çocuklar risk altındadır. Aynı zamanda yaşlıların ve engellilerin toplu kaldığı kurumlar ile bunlara hizmet veren sağlık kurumlarında aşılar mutlaka yapılmalıdır.
 
-  Grip çok kolay yayılır. Birinin hapşırması ya da bir yere dokunması ile yaydığı virüs bir başkasına kolaylıkla geçebilir. Bu nedenle gribin yayılmasını önlemek için, öksürürken mutlaka ağız kapatılmalı, eller yıkanmalı ve mümkün olduğunca başka insanlarla temastan kaçınılmalıdır. Eller, vücuttaki en önemli mikrop taşıyıcısı niteliğini taşır. Hastalık yapan mikroorganizmalar, eller aracılığıyla hızla bulaşıp çoğalabilir. (Kaynak: Milliyet.com.tr)
 
Grip aşısı, eldiven, el temizleme jeli, yüz maskesi... stokta ne varsa eritilebilir...
 
Düşündüm de... bu sektörler de iyi kazanır...
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..