Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '12

 
Kategori
Tenis
 

Wibledon'da son durum

Wibledon'da son durum
 

yola devam


Yılın üçüncü Grand Slam’i Wimbledon Tenis Turnuvası 6. gününde.  Dünyanın en iyi raketleri, geleneksel beyaz giysileri ile, yeşil çimlerde ter döküyorlar.

Özellikle üç büyükler ilk turlarda bir hayli zorlandı. Erkekler 2 numarası Nadal, daha önce 5 kez eleme turunu bile geçemeyen Çek Lukas Rosol’a yenildi. 2. Turda hiç umulmayacak bir başarı gösteren Rosol, 7-6, 6-4, 6-4,2 -6,6-4’lük setlerle Nadal’ı  3-2 yendi.

Dünya bir numarası Novak Djokovic ise, yine başka bir Çek rakete ilk seti verdikten sonra bir üst tura çıkabildi. Radek Stepanek ile oynadığı maçın ilk setini 4-6 veren Djokovic, sonraki setlerde 6-2, 6-2, 6-2’lik bir çizgi tutturarak galip geldi.

Üç numara Roger Federer de oynadığı maçta çok zor anlar yaşadı. 2002 yılından beri Wimbledon’da en az çeyrek final oynayan Federer, bu sefer, neredeyse turnuvaya erken veda ediyordu. Wimbledon’da 7 kere final oynayan Federer, bugüne kadar 6 kez şampiyon oldu.

Fransız Julien Benneteau ile mücadelede, 6-4 ve 7-6 ile ilk iki seti veren Federer, üçüncü seti 6-2 ile aldı. 4. setin de tie-breake  gitmesiyle,  her iki oyuncunun takımlarında nefeslerin tutulmasına neden oldu. Federer, oyununa tutunarak, 7-6 ile maçı 5. sete taşıdı. Son seti, güveni iyice tazelenen ve ritmini yakalayan Federer,     6-1alarak,  maçı 3-2 kazandı.

Nadal’ın elenmesiyle Wimbledon’daki sonuçlar tenisin dünya sıralamasını değiştirebilir. Bu yıl, kupayı Federer mi Djokovic mi kazanacak, yoksa ilk turlardaki gibi, yeni isimler mi parlayarak, finalde yer alacak? Bu soruların cevapları için gözler, Londra’da.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..