Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Wikileak mi? Deleak mi?

Bütün dünya çalkalanıyor (w)hat (i) (k)now (i)s leak belgeleri ile…E ülkemizde “küreselleşerek” dünyaya entegre olduğundan “leak”lerden nasibini aldı tabiatıyle… Yalnız garip olan belge sıralamasında 2. olmamızdı, düşünsenize dünyada 200'e yakın ülke var. Ama belki de Alemin En Başarılı Hükümetine sahip olmanın getirdiği pozitif etkidendir bu 2.cilik.

Her ne kadar “Haşmetli Devletimizi Yönetenler” ile onları “ŞakŞak” diye her “Sabah” “Yeni Şafak” ile birlikte “Vakit”li “Vakitsiz” “Taraf”tar coşkusu ile alkışlayanlar bu “leaks”lere itibar edilmemesini tavsiye etselerde insanın kulağı arada bir takılıveriyor doğrusu.

En Haşmetli Yöneticimizin yurt dışında hesap(lar)ının olmasından tutun da Dış politikamızı “Osmanlı” hayali ile düzenlemeye çalışan Harici Bakanımıza, bir zamanlar “şeytan” lakaplı ABD’nin elçisine dedikodu taşıyanlara kadar bir sürü “kripto”. Şimdiki Büyük Türk Büyükleri bunlar için “ipe sapa gelmez, dedikodu” falan dese de ABD’nin anlı şanlı Dışişleri Bakanlığı tüm “leak”lerin arkasında olduğunu ve bundan sonra da aynı şekilde çalışacaklarını açıklayıverdi… Pekiyi tüm bunlar olurken ülkemiz içindeki “Deleak”leri bilen var mı?

Düşünsenize İstanbul gibi bir şehrin “Güvenliğinden” sorumlu kişinin daha önceki görev yerleri bir anda ortaya çıkıverdi ama nedense manşetlerde yer bulamadı.

Takip edemediyseniz biraz hafızanıza sesleneyim; uzun zaman önce Manisa’da işkence görmüştü 16 gencecik fidan, 7, 5 yıl sonra beraat etmişlerdi. İzmir’de başının arkasına saplanan kurşunla ölen bir genç vardı, Baran Tursun’du adı. Geçenlerde ise “hamile” bir genç kadın yediği “dayak”tan dolayı “çocuğunu” düşürdü. Tüm bunlar olduğunda o şehirlerdeki Emniyet Müdürü kimdi dersiniz? Çok takılmayın ”Deleak” bir haber işte.

Tüm bunlar olurken bütçedeki “deleak”leri kapatmak için bir kaç ihale daha yapılıyor. Muhteşem(!) bedeller ile kamu malları satılıyor? Hadi bugünleri hallettik, ya gelecekte ne olacak? Yatırımın geri dönüşünü sağlamak için “zam” lar olacak mı acaba? Ya tüm kamu kuruluşları satıldığında ne olacak? O zaman ki “deleak”leri nasıl kapatacağız?

Ne güzel girşimcilere yol açılıyor, serbest piyasa çalışıyor deniyorsa da tüm bunların sonucunda “devlet” ve “halk” ne kazanıyor ya da bugüne kadar “ne kazandı? Var mı bilen?

Bilmek lazım yoksa “deleak”ler her tarafı saracak…

 
Toplam blog
: 115
: 586
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Tarsus Amerikan Lisesi (1984) O.D.T.Ü - İnşaat Müh. (1989) SUNY at Buffalo - Yüksek Lisans (1992) 19..