Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Wikileaks sahibi beklendiği gibi tutuklandı

Wikileaks sahibi beklendiği gibi tutuklandı
 

Wikileaks Sitesi Kurucusu Nasıl Tutuklandı ?

Dünyada özellikle ABD’de yaygın bir sistem vardır. Bu sistemde özelikle politikacılar ve yargının önde gelen temsilcileri özel hayatlarına dikkat etmek zorundadırlar. Özel hayatına dikkat etmeyen ve eşini aldatan ABD eski başkanı Bill Clinton’un bu konuyla ilgili bir davada yargılandığını ve davada oval ofis çalışanıyla birlikte olduğunu belirttiğini tüm dünya öğrendi. Eskiden bu tip olayların ve haberlerin filmlerde ve ABD gibi ülkelerde olduğunu görürdük. Ama ülkemizde de Susurluk Olayıyla başlayan ve Ergenekon davalarıyla devam eden yeni bir süreç gelişiyor. Bu süreçte tüm dünya da olduğu gibi medyanın gücü kullanılarak ispatı olmayan belgeler ortaya çıkıyor ve medyada hükümetlere yakın olan gazetelerde yayınlanıyor ve bu belgelere dayanarak ne suç işlediklerini ya da suçlarının olup olmadığını dahi bilmeyen insanlar hakkında dava açılıyor ve ülkemizde olduğu gibi yargılanmadan tutuklu olarak hapishanelerde tutuluyor. Bu sistem her türlü koşulda ve her şartta eğer o ülkenin hükümeti güçlüyse her zaman uygulanan bir sistem ve kesinlikle yasa dışı. Ülkemizde de medyada ve internette dilden dile dolaşan bazı komplo teorileri var. Bilmem hangi bakanın ya da milletvekilinin oğlu bir kaza yapıyor ve birini öldürüyor ama olay medyada ve gazetelerde asla yer almıyor ve sessizce kapatılıyor ve bu olay kazayı yapanın siciline bile işlemiyor.

Trevanian adlı ünlü bir yazarın Şibumi adlı bir kitabı vardır. Bu kitapta tüm dünyada ülkeleri yöneten hükümetleri yönetenlerin bilgilerinin toplandığı bir merkez vardır. Bu merkezde bulunan bilgiler gerektiğinde kullanılır. Bu sistemde dünyanın herhangi bir ülkesinin herhangi bir yerinde tutuklanırsan yukarıdan bir yerlerden gelen bir telefonla anında serbest bırakılırsın ve seni istediğin yere istediğin şartlarda gönderirler.

Şimdi Wikileaks sitesinin kurucuna da yapılan budur. Onun açıkladığı belgeler birilerini fazla kızdırdı ve onu yakalamak için bir komplo kurulması gerekiyordu. Komplo kuruldu ve Assange tutuklandı. Assange’nin gücü o kadar fazla ki adamın hesaplarıyla ilgili bilgilerin bulunduğu bütün siteler Hackerler tarafından hacklendi ve etkisiz hale getirildi. Assange’nin tutukluluk hali uzun sürmeyecek ve uzun sürse de onun yerine başkaları bu belgeleri yayınlamaya devam edecek.

ABD müdahale etti. Hem dün dünyada her ülkede gerçekte yaptıklarını bu belgelerle açıkladı hem de Assange’yi şimdilik susturdu. Bu durum tıpkı ülkemizde Hanefi Avcı olayında olduğu gerçekleşti. Hanefi Avcı Okyanus Ötesini reklamını yaptı, gücünü gösterdi, hizmetleri karşılığında hapse atıldı. Yeni yüzyılın yeni gücü: Komplo ile gerçeği birleştir insanların kafasını karıştır ve komplolar gerçeğin önüne geçsin ve paronoyak bir insan topluluğu yarat.

Haberin devamı ekte;

Dünyayı sarstı ama tecavüz iddiasıyla tutuklandı

Hürriyet, 7 aralık 2010

Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange'ın tutuklanmasının ardından İngiliz gazeteleri de polisten sızan bilgileri sütunlarına ve internet sitelerine taşımaya başladı. Assange'ın tutuklanma sürecinde birlikte olduğu iki kadının rolü olduğu öne sürüldü.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Assange'ın İngiltere'de tutuklanmasına yol açan süreç, ağustos ayında Stockholm'de başladı. Habere göre Assange, bir seminerde tanıştığı, adı "Sarah" olarak verilen 30'lu yaşlardaki kadının dairesine yerleşti ve feminist Sarah ile birlikte oldu.

Sarah ile tanışmasından üç gün sonra ise 20'li yaşlardaki, adı "Jessica" olarak verilen kadınla tanışan Assange, iddiaya göre, Sarah'nın tanığı olan bu kadınla da iki kez birlikte oldu ve ikinci birlikteliğinde korunmadı.

Olayın İsveç yasalarının karmaşıklığından bu hale geldiğini yazan gazete, HIV kapmış veya hamile kalmış olabileceği endişesine kapılan Jessica'nın daha sonra Sarah'ya telefon ederek, Assange'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde buluştuğunu ve durumu kendisine anlattığını belirtti.

Habere göre, Sarah Assange'a telefon etti ve dairesini terk etmesini istedi. Ardından iki kadın karakola giderek Assange'dan şikayetçi oldu. Sarah, Assange'ın kendisiyle birlikte olurken kullandığı prezervatifin hatalı olduğunu belirtirken, Jessica da Assange'ın korunmayı reddettiğini kaydetti. Bir kaynağa göre, Jessica, Assange'ı HIV testi yaptırmaya zorlamak için böyle davrandı.

İki kadını sorgulayan kadın polis memuru da iki kadının mağdur olduğu sonucuna vardı ve Jessica'nın tecavüze uğradığı, Sarah'nın cinsel tacize hedef olduğuna karar verdi.

Assange, yanlış bir şey yapmadığını ve iki kadınla da birlikteliğinin rızalarıyla olduğunu söylemesine karşın nöbetçi savcı Maria Kjellstrand, Assange'ın tecavüz zanlısı olarak aranmasına karar verdi.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..