Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '10

 
Kategori
Haber
 

Wikileaks ve komplo teorileri 'zırva'mıdır...

Wikileaks ve komplo teorileri 'zırva'mıdır...
 

görsel,uruknet.info


Küresel emperyalizmin ABD başkanı olarak Barack Obama ile imaj yenileme çalışması dünyada hayal kırıklığı yarattı. Obama başkan olduğunda yazdığım yazıda görüşlerimi paylaşmıştım.

Bush politikalarının tartışmasız Obama makyajı ile devam ettirildiği günümüzde Afganistan’da ve Irak’ta bir türlü gerçekleşemeyen barış ve demokrasinin egemen olduğu iklimden umut kesildikçe ABD ve yürüttüğü emperyal politikalara da destekçi ve yandaş bulmakta yaşadığı güçlükler reel bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor.

Küresel efendinin kendi ülkesinde, İngiltere, AB ülkelerinde tepkiler yükselirken; yürüttüğü liberal politikaların ortaya çıkardığı krizlerin sonucu olarak sosyal adaletsizliğin derinleştiği gerçeği ışığında Wikileaks olayını değerlendirmekte yarar var.

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre ABD karşıtlığı tarihinin en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Dünya genelinde de farklı ülkelerde ABD hayranlığı olduğunu düşünmüyorum. Özetle yaşanan krizlerin geniş toplum kesimlerini etkilediği günümüzde faturanın küresel/emperyal efendiye kesildiğini bilmek için köşe yazarı filan olmaya da gerek yok.

Her türlü bilgisayar teknolojisinin pentagon tarafından kullanıldığı, emaillerin özel programlar aracılığıyla izlendiği, küresel ölçekte insanların dinlendiği, izlendiği günümüzde ABD’nin mahremiyetini iğfal ederek, belgeleri hackleyip Wikileaks sitesinden binlerce sayfalık dökümanın eski deyimle tefrika halinde yayımlanmasını komplo yani “küresel köye ayar çekmek” değerlendirmedir.

Aynı olay üzerinden siber sızma/casusluk diye görüş belirterek, T.Akyol’un yazısındaki gibi gelişmeleri komplo olarak (Amerikan derin devletinin işi) ileri süren görüşlere zırva demekte mümkündür.

Komplo teorisyenlerine TBMM Başkanı M.Ali Şahin’de katıldı. Cumhurbaşkanı arkasında bir şeyler olduğu üzerine görüş belirtmişti. Mutlaka basında ya da siyasette komplo teorisi diye bakanlar vardır.

Doğrusu hepsini takip edecek ne zamanım ne de olanağım var. İnsanların görüşlerini beğenmeyerek “zırva” diye aşağılama hakkımızın olmadığında bir gerçek.

Zırva, TDK sözlüğüne göre “Saçma, saçma sapan, boş, anlamsız söz olarak anlamlandırılıyor.

Google “Wikileaks ABD derin devletinin organizasyonudur” aramasını yaptırınca karşıma on yedi bin 900 sonuç çıktı.

Özellikle ABD derin devletinin var olan yönetimi baskılamak amacıyla yürüttüğü operasyon olarak belirten görüşlerde bir hayli yaygın.

Sonuç olarak Wikileaks yayınladığı belgeler ile amaçlananın “küresel köye ayar çekmek” olduğu konusunda iddiamı sürdürüyorum.

T.Akyol’un konu üzerine öne sürdükleri “zırva” değil, kendince liberal düşüncelerini ifade ediyor.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..