Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Wikileaks ve siyaset

Wikileaks ve siyaset
 

Biz insanları anlamak gerçekten zorlaştı.

İki gündür varsa yoksa WİKİLEAKS belgeleri ne demiş, kim demiş kime demiş? Yahu Allah aşkına hergün gözümüzün içine baka baka bunları yapmıyorlar mı? "Parti ziyaretlerinde hoş geldiniz deyip çay ısmarladıkları konuklarının arkasından neler dediklerini görmedik mi?

Wikileaks belgeleri bence hiçbir yeni şey katmayacak olanlara. Politikacılara bakarmısınız. Hepsinde bir pişkinlik.

Wıkıleaks belgelerine bir bakın hepsi yalancı hepsi riyakar. Halka söyledikleri ile gizli düşünceleri hiç birbiri ile uyuşmuyor. Politikacıların geçmişlerini araştırın. Çoğunluğunun annesi Küçükken yumurta çaldığında bunlara aferim oğlum demiştir.

İdama giderken annelerinin dilini öpmek isteyecekler ve onu koparacaklardır. Zira yumurta çaldığında aferim oğlum denmeseydii bu kadar deveyi hamudu ile çalacak duruma gelmeceklerdi. Eğer bu toplumun %25 i bunların gerçek yüzlerini bilse bu politikacılar iktidar yerine hapiste olurlardı.

"Bu onuncu mektup Hasan

On daha yazsam az gelir,

Arsız yüz utanmam diyor,

On batman tükrük vız gelir."

Hani şair diyor ya Dokuz köyden kovuldum, Onuncu köyden sana sesleniyoruım diye. Nerde dokuz köye sürülmeyi göze alabilecek yiğitler? Nerde gerçekler için Derisini yüzdürenler, Nerde Hızır paşalara "Açılın kapılar Şaha gidelim diyebilen Pİr Sultan'lar? Birşeyler söylemeye çalışanlar gerekli önlemlerle susturuluyor. Kimi leri Silivride. Kimileri Gazetelerinden kovuluyor. Kimilerine de KPSS soruları veriliyor.

Şu gerçeği artık herkesin kabul etmesi gerek ki. Politikada başarılı olmanın şartı (Günümüzde) Emparyalistlere yardım ve yataklık etmek. Wıkileaks kısaca gerçeklerin su yüzüne çıkması. Ama göreceksiniz ki bunlar yine sabun köpüğü gibi suyun üstüne çıkacak. Gerçekleri yazanlar hain ilan edilecek.

Balık akıllıyız, balık akıllı. Ermeni meselesini konuştuk, Hrant dink'i konuştuk, Türban'ı konuşmaya devam ediyoruz. PKK yı konuşuyoruz, Irak savaşını konuştuk. Kırmızı cizgilerimi, zi konuştuk. Cumhuriyet yürüyüşlerini konuşturk. 11 Eylül'ü konuştuk. Alevi çalıştaylarını konuştuk. Kürt açılımını konuştuk. Peki bir sürü şey konuştuk ta ne oldu?

Olanlar ortada Türban istemek insan hakkı. Aş, iş istemek bölücülük. Bu Wikileaks belgeleri bizi boş konuşmaya devam ettirmeye katkı mı sağlayacak?

Daha ne bombalar patlayacak ama biz konuşmakla yetineceğiz.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..