Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '12

 
Kategori
Tenis
 

Wimbledon 2012 Şampiyonları Roger Federer ve Serena Williams

Wimbledon 2012 Şampiyonları Roger Federer ve Serena Williams
 

30 yaşında yine şampiyon


Wimbledon Tenis Turnuvası 2012 Kupasını erkeklerde Roger Federer, kadınlarda ise Serena Williams aldı.

Finalde Andy Murray ile karşılaşan Ekselansları, 4-6,7-5,6-3 ve 6-4’lük setlerle şampiyon oldu.  Karşılaşmaya tutuk başlayan Roger Federer, ilk seti vermesine rağmen bu yılın şampiyonluğunu, oynadığı etkileyici oyunla hak etti. 7. kere kazandığı turnuvada Pete Sampars’ın da rekorunu egale etmiş oldu. Ayrıca bu şampiyonluğu, dünya erkekler klasmanında tekrar 1 numara olmasını da sağladı.

Daha önce 15 kez karşılaşan iki tenisçiden Murray, 8 kez sahadan galip ayrılmıştı. Ancak Djokovic gibi, Murray’le de çim sahada ilk kez karşılaşan Federer, bu zemindeki en iyi oyunculardan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Maç sırasında “Haydi Roger, sen bizim tenisi sevmemizin sebebisin” diyen seyircileri mahcup etmeyen, dünyanın yeni bir numarası, böylece 17. Grand Slam şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

İngilizlerin, 76 yıllık özlemlerini gidereceği umuduyla, büyük destek oldukları Andy Murray kupa töreni sırasında gözyaşlarını tutamadı. Roger Federer'in ise, 2 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini söylerken, gözleri locadan kendisini izleyen ikiz kızlarındaydı. 2 yıl önce ilk doğduklarında, “onların  beni tenis oynarken görmelerini istiyorum” demişti.

Kadınlarda ise Serena Williams, Agnieszka Radwanska’yı 6-1, 5-7,6-2’lik setler sonunda 2-1 yenerek bu yılın şampiyonu oldu. Amerikalı oyuncu, 5. kere Wibledon Tenis Turnuvası’nı kazanarak  ablası Venus ile şampiyonluk sayısını eşitledi. 2012 yılında kupayı alan her iki tenisçi de 2009 yılının şampiyonları idi.

Wimbledon, 20 gün sonra Olimpiyatlara da ev sahipliği yapacak.

Çimen Erengezgin

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..