Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '08

 
Kategori
İnternet
 

Windows Internet Explorer 8

HIZLI, KOLAY VE HERZAMANKİNDEN GÜVENLİ...
Microsoft un IE8 için bu beta sürümde attığı slogan bu! Göreceğiz bakalım.
Kimlik avı ve kötü amaçlı yazılım yüklemelerinden daha iyi korunmak istemez misiniz? Bu özel hediye için daha gizli bir çevrimiçi tarama yapmanız mı gerekiyor?
Kimlik hırsızlığı ve gizliliğiniz konusunda endişe mi duyuyorsunuz?
Windows Internet Explorer'ın en yeni sürümü bu olası tehditler ve daha fazlası için çözüm bulmak amacıyla tasarlanmış.

Vista kullanıcıları çoktan beridir "Korumalı Mod" (Protected Mode) gibi özelliklerden yararlanıyor.

Kimlik-Avı filtresi de (Phishing Filter) yeni bir özellik sayılmaz ama Internet Explorer 8 ile (IE8) tamamen yeniden elden geçirilecek.

Microsoft bu yeni özelliğe Güvenlik Filtresi (SmartScreen Filter) diyor ve güncel kimlik-avı korumasını kırmızı renkte ve daha anlaşılabilir uyarı mesajları, zararlı yazılım koruması ve sezgisel tarama (heuristic) ile genişletiyor.

Sezgisel tarama özelliği sayesinde kötü amaçlı web siteleri belli bir kara listede (Blacklisting) bulunmasa dahi ortaya çıkarılabilecek.

Ayrıca Microsoft yeni filtresi için düzgün bir performans artışı vaat ediyor.

Şimdiye kadarki kimlik-avı filtresi sadece tipik Windows güvenlik-etiketleri ve "Bu web sitesi güvenli olmayan bir web sitesi olarak derecelendirildi" şeklinde ibareler ile uyarıyordu.

IE8'in ikinci betasından itibaren güvenlik filtresinin mesajları koyu kırmızı arka plan üzerinde çıkacak.

Belirgin şekilde vurgulanmış bir cümle kullanıcıyı başlangıç sayfasına yönlendirecek. Buna ek olarak sezgisel metotlar ile arka planda şüpheli web site denetimi yapılacak. Böylece bir site kara listede bulunmasa bile güvenlik filtresi ortaya çıkıyor ve kullanıcıyı potansiyel zararlı web sitesini bildirmesi için yönlendiriyor.

Eğer zararlı olduğu bildirilmiş bir dosya indiriyorsanız güvenlik filtresi indirme işleminin önüne geçecek.

Microsoft, IE8 in daha fazla güvenlik, gizlilik ve verilerileri ve bilgileri denetleyebile özelliğinin temel bir avantaj oduğunu belirtiyor.

Domain-Highlighting ve XSS filtresinin kullanımı ise ihtilaflı. Gerçi filtre "Script-Kiddie" şeklinde tabir edilen saldırganları uzun bir süre uğraştıracaktır. Firefox eklentisi NoScript'i programlayan Giorgio Maone için bu korumanın devre dışı bırakılması an meselesi.

Geriye ise zekice gizlenmiş script-saldırılarını ortaya çıkarmak için Microsoft'un filtresini ne kadar hızlı bir şekilde güncelleyeceğini beklemek kalıyor. Gerçi siteler güvenilir ortamda değerlendiriliyor. Fakat görüntülenen bilgi çubuğu kullanıcı tarafından kolaylıkla ihlal edilebilir ve tamamen görmezden gelinebilir. Doğal olarak güvenliğe yönelik sonuçlar tatmin edici olmayabilir. Microsoft'un yeni Güvenlik Filtresinde kullandığı belirgin uyarıların XSS filtresinde de kullanılması çok mantıklı olacaktır.

Öne çıkan özellikleri

Web Slices sık kullandığınız web sitelerinin bölümlerine abone olmanıza olanak tanır, böylece Sık Kullanılanlar çubuğunda tek bir tıklatmayla sizin için önemli olan en yeni güncelleştirmeleri görüntüleyebilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz.

SmartScreen Filtresi, InPrivate™ Gözatma ve Etki Alanı Vurgulama gibi yeni özelliklerin sağladığı avantajları kullanarak güvenle çevrimiçi banka işlemlerini gerçekleştirebilir, iletişim kurabilir ve çevrimiçi alışveriş yapabilirsiniz.

Artırılmış Performans

Internet Explorer 8 tarayıcıyı başlatma, yeni bir sekme açma veya bir sayfa yükleme gibi en önemli alanlarda web'de gezinme deneyimini daha hızlı, daha hassas hale getiren pek çok performans geliştirmesi içerir.

Evet, Google Chrome den sonra sizlere IE8 in BETA deneme ve ücrestsiz linkinide aşağıda veriyorum. Denemeye değecek.

Aşağıda ki link ile gelen sayfada, Step1 de Türkiye - Türkçe yi, Step2 de yükleyeceğiniz makinadaki işletim sisteminizi (Windows XP veya Windows Vista) seçmeniz gerekecek.

http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/worldwide-sites.aspx

 
Toplam blog
: 19
: 1463
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

80'li yılların sonunda, IBM’ in ve Dansk Data Elektronik'in (Danimarka)PC/ Mainframe/Unix, HW/SW ..