Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Windows'unuza dokunun hatta konuşun

Windows'unuza dokunun hatta konuşun
 

İşte bize PC miz ile dramatik ilişkiler yaşatacak Windows 7 nin ekran görüntüleri


Windows 7 ile gelen yenilikle "TIK" devri kapanıyor. Windows "1 tıkla değil 1 dokunuşla" elimizin altında.

2010 yılından itibaren Windows'umuzla "dokunarak hatta konuşarak" anlaşacağız. Klavye ve fareyi sandığa kaldıracağız.

Windows 7 ile ekrana dokunarak PC’mizdeki objelerin yerlerini değiştirmemiz mümkün olacak, artık mouse kullanmaya gerek kalmayacak.

Tam klavye ve faremize alıştık; PC mizle bu aletler sayesinde bütünleştik derken, şimdi nasıl alışacağız dokunmatik Windows'a. Ha bire elini kolunu ekrana uzat. Yazarken denedim şu anda. Sizde deneyin görün. Kolunu kaldır, parmağını uzat... Zor iş bu.

Ekrandaki parmak lekeleri de cabası. PC ile çalışıyorken aynı anda bir şeyler atıştırıyorsunuz diyelim. Parmaklarımız sayesinde mönü tüm ihtivası ile ekranda…Bana sinir basar, boyna ekran sil.

Pratiği nasıl olacak bu işin henüz bilemeyiz ama onlar habire teknoloji yeniledikçe, bizler de habire bu hızla yenilenen teknolojilere ayak uydurmaya çalıştıkça, teknoloji canavarı gibi bir şey olacağız sanırım.

Geçenlerde Kaliforniya’daki bir konferansta Bill Gates “Sistemle kurduğunuz ilişki dramatik bir şekilde değişecek” sözleriyle açılışı yapmış. “Bugün için bütün kontrol mekanizması klavye ve mouse kullanımına dayanıyor” diyen Bill Gates çok yakın bir gelecekte konuşarak ve dokunarak bilgisayarlarla iletişim kuracağıız bir dönemin gelmekte olduğunu bildirmiş.

Bilgisayarım ile kurduğum ilişkilerimde hayal gücümü çalıştırdıkça, ben de açıkçası çok dramatik sahneler bekliyorum…Kol kaslarımız 2 katı güce ulaşıp ıspanak yemiş Temel Reis ve Safinazlar gibi veya kasları kollarından fırlayan vücutçular gibi dolanırız ortalıkta.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..