Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '17

 
Kategori
Sinema
 

Wonder Woman

Wonder Woman
 

Film: Wonder Woman

Tür: Çizgi Roman Uyarlama

Puan: 10 üzerinden 6

Merakla beklediğimbir filmdi wonder woman. Ancak filmde çok ciddi rahatsız edici öğeler, çok aşırı derecede gereksiz bir ırkçılık ve akıllara zarar bir milliyetçilik propogandası yapılmış. 

Tüm bunları yaparken de araya bir miktar mitoloji, bir miktar tarih, bir miktar kin, nefret ile eser miktarda tarihin çarpıtılması eklenmiş. Bir başka ifadeyle dokuz doğru bir yanlış kuralı kullanılmış.

Tarihin çarpıtılması ve yüksek dozda ırkçılığın filme yedirilmesi için tarihin akışıyla dokuz tane doğru bilgi verilmiş ve araya kendi amaçları olan bir adet nefret dolu sahne eklenmiş. Bunu bir film boyunca yapmışlar. Dikkatli bir göz için her şey çok mide bulandırıcı olmuş doğrusu.

Şimdi bu ifadeleri niçin kullandığıma gelelim. Daha net anlatabilmek için konusundan kısaca bahsetmem gerekiyor. 

Filmde mitolojik ve dünyayla bağlantısı gizemli bir geçide bağlı olan temizkira adlı bir adada Amazon savaşçıları yaşamaktadır. Buradaki herkes savaş tanrısı Ares'in geleceği korkusuyla yaşamaktadır. Bunlardan biri de bizim wonder bacımızdır.

Bir gün bu geçitten geçen bir ingiliz ajanı uçağı bölgeye girer. Bacımız onu kurtarır, nereden geldiğini öğrenir. Dünya savaşı sırasında "vahşi Almanlara" karşı savaşan "tertemiz İngilizleri" öğrenir. Sonra savaşta Ares'i bulma ümidiyle ajanla birlikte adadan çıkar gider. Sonra da Almanları öldürür, bir şekilde Ares'i de bulur.

Peki saçmalıklar nerede başlıyor?

1) Dünya savaşı sırasında Almanlar çok vahşileşmiş olabilirler, burası doğru ama İngilizlerin savaşı çıkartan asıl devlet olduğu ve tek derdinin Almanları durdurmak olmadığı detayı nedense (!) atlanılmış.

2) Filmde bir Hollywood filminde görmeye hiç alışkın olmadığınız şekildeTürk bayrağının filmin hemen başında dalgalandığını görüyorsunuz. Peki ne için? Katil Almanlarla birlikte ortak bir proje yürüterek binlerce masum insanı zevkine öldürmeyi planladıklarını göstermek için. Peki gerçek neydi? Gerçekler Osmanlı'nın o dönemde değil bir proje yürütecek, boğazına koyacak lokmayı bulacak mecali yoktu. Tek derdi hayatta kalmaktı. Ama Hollwood'taki kitapsız senaristler Almanlara saldırmaktan yeterince zevk alamamış olacaklar ki araya biraz da Türk eklersek kustuğumuz nefretten yeterince haz alabiliriz demiş olmalılar.

3) Film çok kaliteli görsel efektlerle soluk kesici devam ederken filmin "yaşasın Amerika ve İngiltere" konulu yüksek dozlu milliyetçilik gazıyla bitmesi filmin ırzına geçtiği gibi mantıksal kalitesini de çok aşağı çekmiş.

işte bu yüzden bu filmi "iyi giden b.ktan biten" kategorisine koymam gerekiyor. Bir de filmle ilgili önemli bir tespit.

a) Filmde Almanlar şeytanın ordusu olarak gösteriliyor

b) Türkler katillere yardımcı olan kötü adamlar olarak gösteriliyor.

c) İngilizler adaleti ve barışı sağlamak dışında hiçbir derdi olmayan insanlar olarak gösteriliyorlar.

d) Başrol oyuncusu eski asker ve model İsrailli Gal Gadot seçilmiş

e) Filmin bitişi çocuksu denilebilecek ölçüde İngiliz ve Amerikan milliyetçi,liği pompalanmasıyla bitmiş.

Bütün bunları alt alta toplayınca filmin Yahudi sermayesiyle gişeden para kaldırmanın yanısıra bunu yaparken hayallerindeki nefreti de pompalamak olduğu net şekilde anlaşılıyor. 

Hollwood sineması son zamanlarda bu rezilliği sık yapmaya başladı

Drakula, 300, Demir Adam, Kaptan Amerika, Robocop hep bu kafayla çekilmiş filmler. Bu kadar zırvalamasalar bu filmler çok daha izlenebilir ve güzel olacaklar ama yapamıyorlar. Kan çekiyor. Midesi kaldıranlar için harika görsel efekt ve yüksek keyif dolu bir akış izleyicileri bekliyor diyebilirim.

Ancak beyni olmayan birisi değilseniz pompalanan bu çarpıtma ve nefret dalgası midenizi bulandırabilir. Şimdiden iyi seyirler.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..