Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '19

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Work and Travel

Birçok kişinin hayalleri arasında yer alan Work and Travel programı son derece keyifli olmasının yanı sıra kariyer açısından da oldukça yararlı olan bir programdır. Okul zamanında ben de bu programdan yararlanarak tecrübe edinmiştim.

Bu programa katılabilmek adına öncelikle birtakım şartları sağlamak gerekiyor, aksi halde bu programa katılmak ya da yanından geçmek söz konusu dahi değil. Peki bu şartlar neler ve ne gibi koşulları sağlamak gerekiyor. Size biraz bunlardan bahsedeceğim.

Öncelikle okul konusunda bazı önemli kriterler var.
 
Work and Travel, adından da anlaşılacağı üzere hem çalışıp para ve tecrübe kazanabileceğiniz hem de farklı kültür ve medeniyetlerle iç içe yaşarken yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz bir programdır. Bunun yanında bir de seyahat etme fırsatı sunmaktadır. Bu programa katılabilmek için de birtakım şartları sağlamanız gerekmektedir ki bu şartlardan en önemlisi okul ile ilgili olanlardır.

Öncelikle Work and Travel programına katılabilmek adına dört yıllık bir üniversitede eğitim görmeniz gerekmektedir. Ayrıca yüksek lisans birinci sınıf öğrencileri de söz konusu programa dahil edilebilmektedir.

Work and Travel programı şartlarında birçok kişinin karşısına bu madde çıkınca, haliyle “İki yıllık üniversite okuyanlar bu programa katılamaz mı?” sorusu akla gelmektedir. Elbette ki iki yıllık bir üniversite okuyan herhangi biri, söz konusu programa katılabilmektedir ancak iki yıllıkta okuduğu bölüm şunlardan biri olması gerekmektedir:

Dış Ticaret,
Lojistik,
İngilizce Tercümanlık,
Turizm,
Otelcilik,
Turizm Rehberliği,
İşletme Yönetimi,
Uluslar arası Ticaret,
Kabin Hizmetler
 
Bu bölümleri okuyor olmanız durumunda rahatlıkla Work and Travel programına katılabilmeniz mümkündür. Tüm bunların yanı sıra GNO ya da AGNO olarak bilinen, Genel Not Ortalamasının 2.00 ve yukarısı olması gerekmektedir.

İngilizce seviyeniz önemli rol oynuyor...
Work and Travel programının en önemli noktalarından biri de sahip olduğunuz İngilizce seviyesidir. Sizden intermediate yani orta seviyede bir İngilizce istemektedirler. Bu konudaki mülakatlar ise yüz yüze veya telefon vasıtasıyla gerçekleştirilebilmektedir. Son olarak da 18 ila 24 yaş arasında olmanız ve diğer tüm şartları karşılıyor olmanız, dilediğiniz gibi Work and Travel programına katılım yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. Bu yaş sınırı yüksek lisans öğrencileri için daha da esnek olabilmektedir.
 
 
Toplam blog
: 19
: 516
Kayıt tarihi
: 23.10.13
 
 

32 yaşındayım. Belli başlı yurtdışı deneyimlerim var. Yurtdışında işçi olarak bulundum yıllarca d..