Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Bilişim
 

World Wide Web Consortium(W3C)

World Wide Web Consortium (W3C), World Wide Web (WWW veya W3) için temel Uluslararası Standart Kuruluştur(international standards organization (ISO)).

Sir Tim Berners-Lee tarafından kurulmuştur ve başkanlığı yürütülmektedir. Ortaklık üye kuruluşlardan oluşuyor. Üye kuruluşlar World Wide Web(WWW) standartlarının geliştirilmesinde beraber çalışma amacı doğrultusunda tam zamanlı personel desteği veriyorlar. 8 Eylül 2009 itibari ile W3C üyesi 356.

W3C ayrıca eğitimde ve yoksul gruplara tıbbi yardım gibi konularda da yer alıyor. Yazılım geliştiriyorlar ve açık oturumda Web hakkında tartışmaya açıyorlar.


Tim Berners-Lee Avrupa organizasyonundan ayrıldıktan sonra nükleer araştırmalar (CERN) için Ekim 1994'te W3C'yi kurdu. Yer olarak Bilgisayar Bilimi(MIT/LCS) için Avrupa Komisyonundan ve internete öncülük eden Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA)'dan gelen destek ile Massachusetts Institute of Technology (MIT) laboratuvarı seçildi.

W3C endüstri üyeleri arasında yeni standartları benimserken uyumluluk ve anlaşma sağlamak için oluşturuldu. Oluşturulmasının öncesinde HTML'nin uyumsuz versiyonları farklı tedarikçiler tarafından sunuldu. Bu durum web sayfaları arasındaki tutarsızlık potansiyelini artırıyordu. W3C, tedarikçileri herkes tarafından desteklenen bir takım esaslar ve birleşenler üzerinde mutabakata vardırmak için oluşturuldu.

Iİlk başta amaçlanan CERN'in Avrupa Kolu olarak W3C'ye ev sahipliği yapmasıydı fakat CERN bilgi teknolojilerine değil atom fiziğine odaklanmak istedi. Nisan 1995'te Institut national de recherche en informatique et en automatique (INRIA) W3C'nin Avrupa Kolu olarak ev sahipliği yaptı. Keio University Eylül 1996'da Japonya kolu oldu. 1997'nin başında Eylül 2009'a kadar dünya genelinde bölgesel ofisler kuruldu. Şu anda dünya genelinde 18 ofis mevcut. Bunlar; Avustralya, Benelüks ülkeleri(Belçika, Hollanda, Lüksemburg), Brezilya, Çin, Finlandiya, Almanya, Avusturya, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, İsrail, İtalya, Güney Kore, Morokko, Güney Afrika, İspanya, İsveç, Macaristan, Birleşik Krallık ve İrlanda.

Ocak 2003'te Avrupa ev sahipliği INRIA'dan Avrupa ulusal bilgisayar bilimi laboratuvarlarını temsil eden European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM)'e geçti.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..