Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '13

 
Kategori
Tenis
 

WTA çığlıkları

Günümüzde gelişen teknoloji ve oyuncuların hırsı harika tenis maçlarına sahne oluyor. Birbirinden güzel ve unutulmaz oyunlar izlettiriyor. Bayan tenisinin erkek tenisinden bir farkının kalmadığı bir dönemde bazılarımıza rahatsızlık veren sesler var. Hatta öyle bir düzeye ulaşmış durumda ki boğazlarının nasıl sağlam kaldığına şaşıyor insan.

Wta de çığlık denince akla gelen ilk isim Maria Sharapova. Onu takiben Victoria Azerenka Serena Williams Sara Errani gibi bir çok oyuncu geliyor. İlk 10 daki tenisçileri ayırıp istatistiklere bakıldığında bu oyuncuların ne kadar göz doldurucu oyunları oldukları görülür. Fakat onların eleştirmenlerinde dillerinden düşmeyen çığlıkları WTA yı zor durumda bırakıyor.

Şüphesiz ki 2007 wimbledon finalinde ki karşılaşma kulakları tırmaladı. Venus Williams Maria Sharapova arasında geçen mücedele tenisten çok çığlık savaşına sahne oldu. 110 decibel ile rekoru elinde bulunduran Sharapova hız keseceğe benzemiyor.

2011 Amerika açık finalinde atılan çığlıklar şampiyonluğun elden gitmesine sebep oldu. Kritik bir puanda topa vurduktan sonra çıkardığı kontrolsüz çığlıktan dolayı hakemin oyunu bölüp puanı Samantha Stoursa veren hakem Serena Williams tarafından büyük tepki gördü. Uzun süre tartışmaya neden olan karardan sonra Serena Williams oyundan düştü ve şampiyonluğu kaybetti. Bu olaydan sonra Serena Williams’ın maçlarına bakıldığında kendini kontrol altında tutmak için büyük bir çaba sarf ettiğini görüyoruz. Artık daha kontrollü bilinçli bir şekilde davranıyor.

USA Today’ın haber verdiğine göre Dünya Kadın Tenisi Birliği WTA, teniste bağırmayı kısıtlayıcı uygulamalar üzerinde çalışıyor.Habere göre WTA başkanı Stacey Allaster’in düşündüğü uygulamalar arasında bir “bağırtı-ölçer” (grunt-o-meter) geliştirmek de var.

Bu sorun o kadar ciddi ki, 2011 yılında BBC (en azından radyo yayınlarında) Wimbledon için Net Mix adı altında bir teknoloji kullanıma sundu ve bunu “sunucunun sesini açıp, Sharapova’nın bağırtısını kısabileceksiniz” diye özetledi.

Her ne kadar belli bir düzeye gelmiş oyuncuları bu konuda eğitmek zor olsada yeni yetişen neslin bu konuda daha eğitimli olması gerekir.

 
Toplam blog
: 8
: 116
Kayıt tarihi
: 09.04.13
 
 

..