Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Sinema
 

X Fıles ( Gizli dosyalar )

X Fıles ( Gizli dosyalar )
 

Yaklaşık üç dört sene bir arkadaş tavsiyesiyle izlemeye başlamıştım, Gizli Dosyaları. Tam sana göre demişti. Hakikaten dizinin fanatiği oldum kısa zamanda. O vakitler TGRT deydi. Gecenin karanlık bir saatinde kendi halinde yayınlanıyordu. Elinde böyle güzel bir dizi var neden anlamsız saatlerde ve kimi zaman rötarlı yayınlandığını anlayamıyordum ( Benzer bir durum Çocuklar Duymasında da yaşandı ). Kıymeti bilinmedi, sonraları CNBC-e geçti de rahatladık. Gerçi yeni kanalında alt yazılıydı, ama olsun dizinin hamuru iyi idi bir kere.

ABD’de ilk kez 1993 yılında ekranlarda görülen “The X-Files” dokuz sezon boyunca en çok izlenen ve sevilen diziler arasında yer aldı. Chris Carter’ın yarattığı konsept üzerine inşa edilen dizi gerçek bir efsane haline geldi ve dünyanın dört bir yanında hayranları tarafından The X-Files kulüpleri kuruldu.

FBI’ a bağlı olarak çalışan ve dünyanın dört bir yanındaki esrarengiz olayları araştıran gizli bir birimin iki ajanı, Ajan Fox Mulder ve Ajan Dana Scully ile birbirinden garip olaylara tanık olduk ve hükümet yetkililerinin sakladığı gerçeklerle yüzleşdik.

Ve 22.04.2007 de finali yaptılar (5 yıl arayla). Fox Mulder ve Dana Scully uğurladık. Son sezonda Mulder kayıplardaydı. Ama finalde yer aldı, aksi düşünülemezdi. Dizinin hayranları Mulder’la Scully’nin kavuşmasını, birbirlerine sarılışını unutamayacaklar. Son finalde Sigara İçen Adamı, Alex Krycek’i, Üç Kafadarı, Walter Skinner i bir kez daha gördük. Kanımca, final bütün sorulara yine cevap vermedi. Devamı gelecek şekilde bitirildi gibi, ama beş senedir hareket yok. Belki 22.12.2012 bekleniyordur. Bu arada ajan John Doggett ile Monica Reves i de unutmayalım. Dizi içinde ikinci bir ikili olmuşlardı.

Dizinin, beni ve benim gibilerini bu kadar bağlamasının nedeni neydi ?

Öncelikle oyuncu seçimlerinden senaryoya kadar titiz bir çalışma vardı. Mulder ve Scully ikilisi diziyi baştan kopartmıştı. Ayrıca uzaylılarla, dünya üzerindeki gizli hükümet üstü faaliyetler iyi dengelenmiş gerçeğe uygun bir konsept oluşturulmuş. Sıradan bilim kurgu öykülerindeki kötü uzayların dünyaya saldırışları yoktu. Mulder’ın gerçeği bulma ve öğrenme arayışındaki istek önemliydi. Çekim tekniklerindeki farklılığı da hesaba katmalıyız. X Files ın okuz sene seyredilmesinin sebebi bu olsa gerek.

Evet X FILES ( Gizli Dosyalar ), hayranları maalesef dizimiz bitti. Böyle bir diziyle bir daha karşılaşır mıyız bilemiyorum. ( Yorumlarınızı bekliyorum )……

GERÇEK ORADA BİR YERDE….

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..