Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

Y-CHP İmralı ağzı ile konuşmaya başladı

Y-CHP İmralı ağzı ile konuşmaya başladı
 

Tatil adası gibi


YCHP Kürt sorununa çözüm adına "akil adamlar" ve "toplumsal mutabakat" komisyonu kurulmasını istiyor?

Tıpkı bebek katili Öcalan’ın istediği gibi .(2009)

Yol haritasıymış!

Öcalan’ın avukatlığını yapmış, onun fikirlerini benimsemiş Y-CHP’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu anlayabilirim ama Atatürk’ün kurmuş olduğu partinin şu andaki genel başkanını anlamam mümkün değil.

“Bu sorunun çözüm adresi Meclis’tir. Bu sorun, toplumsal uzlaşma ile çözülür. Gelin bu sorunu çözmek için masaya oturalım. Elimizi taşın altına koyalım, akan kanı durduralım”  diyen Sn. Kılıçdaroğlu AKP’ in değirmenine adeta su taşıyor. CHP ye oy verenleri ve örgütün ulusalcılarını şaşırtmaya devam ediyor.

Mecliste şimdiye kadar hangi sorun çözüldü ki, hangi önergeniz geçti ki, diyesi geliyor insanın.

Tutuklu milletvekilleri için AKP ile mutabakat” yapıldı denildi.

Ne oldu?

Meclisteki sayısal gücü ile her zaman AKP ‘in istediği olmuyor mu?

Yıllardır diyoruz ki Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır diye. BDP ve PKK tüm Kürtleri temsil etmemektedir.

Bu yol haritasında nelerin olduğunu biliyoruz. BDP defalarca isteklerini sıraladı buna rağmen Sn. Kılıçdaroğlu terör bitecekse örgüt ile neden görüşülmesin diye CHP ideolojisine tam ters bir ifadeyi defalarca televizyonlarda, mitinglerinde tekrarladı.

İktidar yetkililerinin Öcalan ile konuşmalarına ilke olarak karşı olmadığını söyledi. Oysaki dünyanın hiçbir ülkesinde terörü bitirmek için teröristlerle pazarlık yapılmaz. Silahı bırakmayan terör örgütüyle müzakerede değil mücadele edilir.

Biz bu sorunun iyi niyetle çözülmesini istiyoruz diyen Sayın Kılıçdaroğlu belki sahiden de iyi niyetli ama bölünmeyi, ayrı devlet olmayı ve bu konuda asla değişmeyeceklerini her seferinde söyleyen bir BDP-PKK karşısında neyi önerecek merak ediyorum.

Türkiye’yi etnik kimlikler ülkesi haline getirmek, parçalamak ve Türklüğü bu etnik kimliklerden biri olarak göstermek isteyen anlayış ile iş birliği nasıl yapılabilir?

Terörle uzlaşma nasıl olacak?

Akil adamlar diyor, akil adamlar akıllı da bizler akılsız mıyız diye soru geliyor aklıma.

AKP bu sorunu çözmek için hazırladığı anayasada Türk sözünün geçmemesini ve Kürtlere özerklik verilmesini zaten istiyor. Bunu daha önce yazmıştım.

İktidarın rejimi değiştirmek ve başkanlık sistemini meclisten geçirerek yasallaşmasını sağlamak isteği hakkında suskun bir politika izleyen Y-CHP, halka artık umut vermez oldu.

AKP ‘nin hazırladığı Yeni Anayasa komisyonundan ısrarla çekilmek istemeyen Y-CHP yanlış yerde duruyor. Bundan ötürü SONAR’ın Şubat 2012 ayı anket sonuçlarına göre CHP'nin oyları %19,82 ye düştüğü ifade ediliyor

Oysaki Y-CHP Milli Anayasa Formunun içerisinde, hatta öncüsü olmalıydı.

On binlerce vatandaşımızın desteklediği ve katıldığı Milli Anayasa Formunda şöyle deniliyor.

AKP İktidarının 1982 Anayasasını bahane ederek bir Bölünme Anayasası dayatması içinde olduğudur.

Günümüz Anayasası kurallarına göre seçilen bu meclis, Anayasanın 175. maddesine göre sadece Anayasa değişikliği yapabilir. Bu nedenle yapılacak Anayasa değişikliği ile günümü Anayasasının;

-Başlangıç bölümü,

-Türk Dili, Türk Milleti ve Laiklik kavramları,

-İlk 4 maddesi,

-174. Maddesi ve

Bu maddelerin içeriği ve anlamı ile ilgili maddeleri Kesinlikle Değiştirilemez!

                                                              *****

AKP ‘in topraklarımızın satılması için çıkartmış olduğu yasa için de Y-CHP den ses çıkmadı.

Oysaki bu yasa vatan topraklarının yabancılara satılmasının önünü açıyordu. Yani yabancılar 600 dönüm toprak satın alabilecek. Böylece isteyen her ülke vatanımızdan binlerce dönüm araziyi alabilecek, Türkiye bölgelere bölünecek belki de. İstiklal Savaşımızda elde edemediklerini bugün parayı bastırarak yapacaklar. Vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur. Yazık, çok yazık!

Y-CHP esas mücadele vereceği yerde olamıyor, olmuyor bir türlü. SUSKUN.

Velhasıl üzülerek söylüyorum, bu Y-CHP, CHP ‘in tarihi kimliği ile temel ilkelerinden sapan görüntüdedir.

Bunu anlamayanlara anlatmak, Atatürk Cumhuriyetini yaşatmak için yurdunu seven bireyler olarak mücadele etmeliyiz. Ana muhalefet partisinin yapamadığı muhalefeti halk olarak bizler demokratik bir şekilde yapmalı birleşerek sesimizi duymayanlara duyurmalıyız.

Tünay Süer

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..