Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '09

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Ya bir gün geç kalırsa insan?

Ya bir gün geç kalırsa insan?
 

tüm eli öpülesi annelere...


Ya bir gün geç kalırsak sevdiğimize, pişman olur muyduk?

Ya sen, sen olur muydun?

Pişman olur muydun geçmişe, geçmişteki yetersizliğine. Kahrolur, o pişmanlıkla kavrulur muydun, uzanamayınca ellerin sevdiğine...

Pişman olurdun değil mi? Öyleyse şimdiki zamanda, zaman tersine çevrilse nelere tahammül gösterebileceğimizi düşünmek gerek. Hem de hemen, an di’li, miş’li geçmiş olmadan. Düşünmek gerek incitmenin incinmekten daha derin olduğunu. Çünkü incindiğinde kendini bilirsin, incittiğinde birde bunun pişmanlığını.

Her insan kendi hayatının filmini yapar, kendi yazar, kendi yönetir, başrolünü kendi oynar. Bazen yardımcı rolleri olması gerekene değil olmasını istediğine verir. Onu sevenleri incitir, nasıl olsa sevildiğinden emin. Değerleri değersiz kılar, o kişiler onun için sabittir. Bilir ki sevmese de sevilir, özlemese de özlenir. Bildikleri doğrudur ama bu işte bir yanlışlık yok mudur?

Anneler de bu grubundadır. Karşılıksız sevgisinden şüphe yoktur. Atmaz atamaz, satmaz satamaz bir sevgiyle bağlıdır. Zaten bunun rahatlığı değil midir sendeki hoyratlığa sebep.

Annenin anlayışsızlığı, geriliği deli eder ya çoğunlukla seni. Bazen kızdığın olur, seninde onu anlamadığın. O öylesi bir söylemde bulunsa da, anlamak için “anne olman” gerekmez oysa. Düşünüp yerine koymak yeterli olur çoğu zaman.

Yerine koymak! Evet, anlamadığın zaman anneni, dur düşün. Yerine koy kendini ve yine sorgula onu. Çocukluğuna, aldığı eğitime, becerisine bak. Sonra gel kendini sorgula. Evlat oluşunu, sana sunulanı beraberinde senin neler sunduğunu. Ben nasıl bir evladım, nasıl olmalıyım de. İdeal olanı boş ver sen nasıl olmasını isterdin bunu düşün. Düşün ve karar ver. İyi yanlarını, yarım kalanlarını. Düşün ki pişman olmadan yarı yoldan dön geri.

Unutma! Hayırlı evlat olmadan hayırlı evlada sahip olamazsın. Tekrar ediyorum...
Ya bir gün geç kalmış olacaksın ya şimdi ucundan yakalamış. Hangisini tercih edeceğine sen karar ver ama bana sorarsan pişman olmadan, zamana yenilmeden ve en önemlisi anneni kaybetmeden kıymetini bil.

Çünkü yarın bile geç olabilir...
 
Toplam blog
: 76
: 1458
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1976 yılında Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde doğmuşum... 8 yaşımda göç ettiğim bu ile bir daha hiç git..