Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ya doğru çıkarsa?

Ya doğru çıkarsa?
 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İskenderun saldırısı ile, İsrailin Mavi Marmara saldırısının birlikte değerlendirildiğini söyledi. Yani, bir kaç saat arayla cereyan eden bu iki vahşi eylemin aynı merkezli olduğu kuşkusuyla hareket edildiğini ifade etti.

Bundan kuşku duymayan yok, esasında. Bunun bir tesadüf olamayacağı, PKK eylemlerinin alışagelmiş tarzından bambaşka oluşu ve zamanlaması bakımından zaten öngörülüyordu.

Şimdi önemli olan, bu iki vahşetin aynı merkezden yürütüldüğünün isbat edilmesi. Örneğin, İskenderun saldırısını gerçekleştirenlerin ya da planlayanların MOSSAD ajanı olduğunun tesbit edilmesi...

Kolay bir iş değildir elbette, ancak Türkiye istihbaratı bunu tesbit eder ve delillendirirse, asıl o zaman İsrail'in bittiği gündür. Hükümran bir ülkede terör eylemi düzenlemenin karşılığı çok ağır olacaktır. Gerçi İsrail, bunu hep yapmaktadır. Ne var ki, bu defa baltayı taşa vurmuş olacak...

İsrail'in tam bir gözü dönmüşlük içerisinde... Belki de İskenderun saldırısını da açıkça üstlenir. Böyle bir gözü dönmüşlüğün bir tek izahı vardır; o da, kendilerinde olağanüstü bir güç görme vehmi..

Siyonistlerin, kendi yazdıkları Tevrat'da, kendilerini dünyanın efendisi ilan etmelerine fazlasıyla inandıkları anlaşılıyor. Demek ki, Tanrılarına çok güveniyorlar. Yehova asla onları bırakmayacak ve tüm insanların üzerine üstün kılacaktır.

Hiç bir akıl, hiç bir izan bugün İsrailin yaptıklarını izah edemiyor çünkü...Bu bakımdan, bu çılgınlığı ancak böyle bir "batıl inanca" saplanmışlıkla izah mümkündür.

Bu gidişin sonu ne mi olur? Bir yanda Talmut'un öğretileri varsa, bir yanda da, İslami geleneğin getirdikleri var. Talmut, İsraile dünyanın efendiliğini vaad ederken, İslami kitaplar, İsrailin bu bölgede yok edileceğinden bahsediyor...

Kutsal kitapları bir yana koyarak, yeniden akıl ve mantıkla olaya yaklaşınca görülen odur ki, Siyonistlerin kendi elleriyle Tevrata ilave ettikleri değil, öteden beri anlatınan İslami kaynaklar doğru söylemektedir.

Çünkü, bu denli densizlik ve bu denli zulümle bir devletin yaşaması mümkün değildir. İsrail, bütün Ortadoğu halkını karşısına almışken şimdi tüm dünyayı karşısına aldı. Hem de içinde Türkiyenin bulunduğu dünyayı...

İsrail, bu kafalarla giderse, mukadder bir yok oluşa doğru sürükleniyor. İşin kötü tarafı, bu türden "çılgınlar" kendileri yok olurken çevresine de büyük zarar verirler.

Allah böyle çılgın zalimlerin şerrinden korusun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..