Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '18

 
Kategori
Eğitim
 

Ya Geleceği Görürsünüz Ya Kör Kalırsınız

Ya Geleceği Görürsünüz Ya Kör Kalırsınız
 

Sevgili öğrenci kardeşlerim... 

Genç, güzel, yeni büyüyen fidanlarımız, meyve veren ağaçlarımız... 

Bu lafım size. 

Şu güzel yaşlarınızda tonla sınava giriyorsunuz. Okulda sınav, okul sonu sınav, denemler, testler, yazılılar, sözlüler biz İngilizcecilerin yaptığı quizler... Şu an bir hobi edinmeniz lazım. Kaliteli bir insan olabilmek için bir spor dalına profesyonel olarak eğilmeniz lazım, bir sanat dalıyla uğraşmanız laızm, bir şeylere merak sarmanız lazım hani filimlerde görüyorsunuz ya; çocuk çatı katındaki pencereye teleskopunu dayayıp uzaya bakıyor işte onun gibi bir fikir hobisi edinmeniz lazım. 

Şunu bilin! 

Matematik benim ne işime yarayacak? Niye İngilizce öğreniyorum? Neden kitap okumak zorundayım? Fizik benim ne işime yarayacak diyerek geleceğiniz yer 0.4 net. İşte YKS'de Fizik'ten yaptığımız net bu. Orada Iphone varsa burada dediğimiz zaman bu nesille mi savaş açacağız teknoloji devlerine? Dolayısıyla hepsi işinize yarayacak. Bir şeyi bilmek sizin zararınıza olmaz ama bir şeyi bilmemek sizden çok şey götürür. Arabasına Osmanlı tuğrası çizdirip Osmanlı'nın nerede kurulduğunu bilmeyen, basit bir dizi bölümüyle yönlendirilen başkasının ağzının içine bakan bir birey olursunuz. 

Gelelim üniversite bitirmeye. Artık üniversite okumak hiçbir şey ifade etmiyor arkadaşlar. Bir vücut düşünün, bu vücudun alması gereken belirli bir su miktarı var, protein var, tuz ve şeker ihtiyacı var ama bir de vücuttaki organları ayakta tutacak sağlıklı hücrelere de ihtiyacı var. Yani şunu diyorum sizin üniversite bitirmeniz Türkiye'nin vücudunu idame ettirir ama bir fikriniz olmazsa bu vücuda adam gibi bir katkınız olmaz. 

Türkiye'nin artık insansız otomobiller yapan, nükleer denizaltısını tasarlayan, uçak gemisi inşa eden, uzay madenciliği yapabilen, topluma etki edebilecek fikirleri olan adamlara/kadınlara ihtiyacımız var. Yoksa sistemin içinde bir çark dişlisi olmaktan başka bir farkınız olmaz. Türkiye'mizin bu dünya devleriyle rekabet etmesi lazım.

Lütfen bir hayaliniz olsun. İnsanların eleştirilerine aldırış etmeyin, bu ülkede bir yere gelinmez, kimse sana değer vermez gibi laflara boyun eğmeyin. Bilime küsmeyin! Ülkemize küsmeyin! Bir laf vardır; insanlar sizi farklı bulunca önce görmezden gelir sonra karşı durur sonra da saygıyla önünüzde eğilirler. Kimse Einstein efendiye gel buyur atomu parçala al sana şu kadar para demedi. Hatta dünyanın yuvarlak olduğunu iddia eden Galileo bu uğurda neredeyse kelleyi kaptırıyordu. Evet Türkiye'miz şahane bir ülke değil ama bu durumu değiştirmek sizin elinizde. 

Bu uğurda sizi eleştirenlere, küçümseyenlere, ezmeye çalışanlara hele hele cemaatlere ve tarikatlara sakın kulak asmayın. Bu insanları gördüğünüz zaman kulağınızı tıkayın. Özellikle cemaat ve tarikat oyunlarından uzak durun. En güzel cemaat Türkiye Cumhuriyeti cemaatidir en güzel tarikat ise medeniyet ve bilim tarikatıdır. Kimsenin eteğini, ayağını öpmeyin. Kendinizi çaresiz hissetmeyin, yandım dediğiniz zaman yettim diyen bir babayiğit elbette bu ülkede vardır. Bu kalleşlere, köpeklere kendinizi kaptırmayın. Siz onlar için bir oy deposu küçük bir piyondan başka bir şey değilsiniz. Kimsenin cebine koyacağı taş olmayın siz tahta olun! İşte fetöcüleri görüyorsunuz. Diğerlerini farklı sanmayın. Bu insanlardan koşarak uzaklaşın ve aklınızı da yanınızda götürün. Milletin eteğini ayağını öpen adamdan size hayır gelmez.   

Konumuza gelirsek, unutmayın bu gariban devletin geleceği yakalamaya ihtiyacı var ve bizim geleceğimiz sizlersiniz. Ya geleceği görürüz ya da hep beraber kör oluruz.  

 

Emre ERDEN

 

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..