Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Ya İzmir?

Ya İzmir?
 

Eğer 85 yıl önce 9 Eylül günü Atatürk ve askerleri İzmir'e girmeseydi...Eğer o gün yunan askeri denize dökülmeseydi... Cahit Külebi zor yazardı o şiiri :
'' İzmir'in denizi kız
Kızı deniz
Sokakları hem kız
Hem deniz kokar !..

Ne İzmir'in denizinin hayalini kurabilirdik, ne de kızları olurdu hayatımızda.O kahraman askerler canlarını dişlerine takarak sürmeselerdi atlarını dörtnala İzmir'e; sadece İzmir değil, bağımsızlığı da rüyamızda görürdük ancak.
Ama nankörüz, saygısızız! darılmayın, kızmayın ne bağımsızlığımızın değerinin farkındayız ne de onu bize kazandıranların verdikleri mücadele umurumuzda...

Önce iyi düşünün: nankör olmasak, bugün bağımsızlığın nimetlerini paylaşırken o günleri unutur muyduk? İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun...Emperyalist devletlerin pençesinden sıyrılışının...TÜRKİYE' nin aydınlığa kavuşmasının 85' inci yıl dönümünü ''iş'' olarak görüp, kutlamasını ''şehir protokolü''ne bırakır mıydık?

Hiç kimsenin aklına gelmiyor; eğer bugün yaşasaydı önce Ertuğrul Gazi koşardı İzmir'e; ''Oğlunun kurduğu devleti kurtaranlara'' teşekkür etmek için.
Ya İzmir?

Kuranlara saygınız var da kurtaranlara bir kuru teşekkürünüz neden yok? Söğüt'ten İzmir; helikopter uçuşu kaç dakika alt tarafı? İktidar Söğüt'te muhalefetin küçüğü Söğüt'te ya İzmir yeter mi? şehir protokolü İzmir'e? denizi ve kızı için değil; bağımsızlığımızın sembolü olduğu için gitmeye değmez miydi İzmir'e? Oy getirmez mi bağımsızlık partilerinize?

Ana muhalefeti hiç sormayın ikiye bölünmüş; bir yarısı Anıtkabir'de, diğeri parti genel merkezinin önünde...Çünkü 9 Eylül, CHP'nin kuruluş yıldönümü ama bunu kutlayanlar, hiç kendilerine sormuyor, ''Atatürk neden 9 Eylül'de kurdu bu partiyi diye... sorsalar unuturlar mı İzmir'i? işte bu yüzden aynı soru onlara da.

Ya İzmir değmez miydi gitmeye oy getirmez mi partinize?
Söğüt iyi de...Anıtkabir'e gitmek harika da...
Ya İzmir?

Ulusal bir gazetede okuduğum bir yazıyı biraz kısaltıp biraz ekleyerek blog dostlarıyla paylaşmak istedim ben tümüne katılıyorum çok yerinde tespitler var umarım sizler de katılırsınız.
Sevgiyle, dostlukla kalın.

 
Toplam blog
: 19
: 1370
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

1961 Samsun - Çarşamba doğumluyum. Memur emeklisiyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. Halen Kdz. Ereğ..