Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '07

 
Kategori
İzmir
 

Ya martılar küserse vapurdakilere

Ya martılar küserse vapurdakilere
 

Vapura mı binceksin arkadaşım o zaman yanına bir kaç parça simit almak zorundasın. Yoksa uçmaz martılar vapurun ardından eskisi gibi. Haklıdırlar tabiki martılarda. Emperyal duygularla katletmedik mi yaşam alanlarını? Kirletmedik mi denizleri? Balık olmadığına göre tek geçim yolu insanların atacağı bir kaç parça ekmek. Yiyecek yoksa neden gelecek peşimizden martılar. Eskisi kadar özgür değiller ki, vapurların ardında geçim derdindeler...

Şehiriçinde kullanacağınız en zevkli ulaşım aracıdır vapurlar. Bende her fırsatta vapur kullanmaya çalışırım. Konak'tan Karşıyaka'ya ya da Bostanlı sahiline ulaşmak için idealdir. Gece İzmir'in ışıkları arasında seyehat etmek oldukça zevklidir üstelik. Vapurlar boş olduğu için iki taraftandan izleyebilirsiniz şehri. Kullanmaz İzmirliler pek vapuru İstanbullulara oranla. Oysaki vapur avantajlıdır diğer toplu taşıma araçlarına göre. Belki iki araç değişmeniz gerekir ama buna değer doğrusu. Hem martılar size eşlik eder. Sevgiliniz yanınızdaysa hele vapur bulunmaz bir romantizm imkanı verir size. Büyülü bir hal alır vapur sevgilinizle birlikteyken.

Buraya kadar her şey yolundaydı. Soğuk havaya rağmen yine vapuru tercih etmiştik kız arkadaşımla birlikte. Arka tarafta bir yer bulmuştuk kendimize. Soğuk havaya rağmen dış bölüme oturduk. Önceden kararlaştırmıştık dostlarımıza simit atacaktık. Fakat o da ne? Unutmuştuk simit almayı. Vapurda çoktan hareket etmişti. Ayıp etmiştik doğrusu, nasıl unuturduk simiti. Bir süre utandık martıların yüzüne bakmaya. Onlarda bir şeyler sezmiş olacaklar ki; aralarında konuştular bir süre. Bir garip uçmaya başladılar, isteksizletiler. Sanki zoraki uçuyorlardı etrafımızda. Sonra içlerinden genç olanlar ayrıldı vapurumuzun etrafından.

Madem yiyecek yok niye uçsunlardı Karşıyaka'ya kadar ardımızdan. Yaşlı martılardan bir kaçı " Yapmayın çocuklar, eşlik etmemiz lazım insanlara. Bizim görevimiz bu" desede, diğerleri pek dinlemediler. İskeleye yanaşan başka bir vapura doğru ilerlediler.

Bir kaç martı kalmıştı artık etrafımızda. Ellerinden geldiğince doldurmaya çalıtılar diğerlerinin boşluğunu. Yüzleri asıktı. Biz de memnun değildik durumdan. Yaptığımız affedilir bir şey değildi.

Siz siz olun vapura binmeden yanınıza mutlaka martılara atmak üzere bir şeyler alın ! Martısız bir vapur yolculuğu pek hoş olmuyor.

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..