Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Ya olursa ?

Ya olursa ?
 

"İnsanların çoğu, düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için,
konuşmaktan korkuyor eleştirilmekten korktuğu için,
yaşlanmaktan korkuyor gençliğin kıymetini bilmediği için,
unutulmaktan korkuyor dünyaya iyi bir şey vermediği için ve
ölmekten korkuyor, aslinda yasamayı bilmediği için." Shakspeare

Evet korku,taa küçüklüğümüzden beri büyüyüp erişkin olana kadar ve hatta ölene kadar, hep bu endişe çemberleri içinde sıkışıp kalmak.

Neden bu kadar çok, korku içinde yaşıyoruz?
Neden bizi korkutmalarına izin veriyoruz?

İlk çağlarından beri insanlar,korkacak bir sürü ütopi yaratmışlar veya yaratanların etkisinde kalıp korkmuşlar.
(Gerçekleşmesi düşlenen, ümit edilen ama 'ya olursa! diye bir korkuyu da içinde barındıran' olaylar, yaşam biçimi...)

Günümüz dünyasında egemen devletlerin, diğer devletler hakkında bu tür ütopiler ile dünya kamu oyunda,oldukça başarı kazandığı ve kendi çıkarlarına göre rahat hareket ettiği artık aşikar. Ama nedense bu kadar açık seçik belli olan aldatmacalar...nasıl inanılası bir duruma getiriliyor anlamak mümkün değil.

İçinde korku barındıran hiç bir düşünce,doğruya ve güzele varacak yolu bulamaz.İnsan korktukça içine kapanır,algılaması zayıflar...kendi hakında iyi kararlar veremez hale gelir.

Yabancı devletlerin,göz diktikleri ülkelerde...harekete geçmeden önce,ora halkının içine korku salarak zayıf düşürdükleri ve daha sonra harekete geçtikleri...örneklerle önümüzde dururken,neden kendimize dönüp ne oluyor diye sormuyoruz?

Bize bu kadarı pek etki etmiyor sanırım,dış basının da körüklemesiyle...halkımdan bir kısmı da, kendi halkının içine korku salmak için adeta seferberlik ilan etmiş durumda.Ohhh ne güzel...hem dışardan hem içerden korku propagandistleri iş başında.

Neden cesaretle birileri çıkıp bu korkulara son verecek bir konuşma yapamıyor? Tabii bunun cesaretle bir ilgisi yok... burada çıkarlar söz konusu ve halkın ne önemi var? Ama sokaktaki adam bence korkmuyor zaten artık gözü açıldı, ancak uyanık olmak her zaman vazgeçilmemesi gereken bir durum.

Türk halkına cesaret lazım,korkulara ve kaygılara ayıracak zaman yoktur.Darbe çığırtkanlığı yapanlar...halkın kendi kendine demokrasiyi kullanarak bunu gerçekleştiremeyeceği algısını yaymaya çalışıyorlar.

Lafda da olsa egemenlik bizim değil miydi? Cumhuriyet mitingleri yapanlar nerde? Bizi rahatsız eden Anayasa maddeleri için çıkalım meydanlara, sesimizi hakça duyuralım. Veya muhalefet partilerine baskı kuralım, onlar da bir Anayasa taslağı hazırlasınlar,sivil toplum kuruluşları,hükümetin seçmediği anayasa profesörleri de bir araya gelsin,onlar da taslak hazırlasın. Henüz önümüzde zaman varken hazırlıksız yakalanmayalım.

Hükümetin önüne tartışacak bir alternatif çıkarılmazsa,onları suçlamamız mümkün olmayacaktır.

Korkusuz ve cesaretli düşüncelerin hakim olduğu aydınlık bir Türkiye için,sadece polemik yeterli değil...


 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..