Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

Ya PYD terör örgütü değil, ya da ABD dostumuz değil

Ya PYD terör örgütü değil, ya da ABD dostumuz değil
 

PYD’nin bulunduğu topraklarda temsil ettiği toplum için bir idare kurma hakkının olup olmadığı tartışılır amma diğer bir Kürt örgütü PKK ile ortaklığı iddiası Türkiye’yi haklı kılar. Bu durumda ABD’nin PYD’ ye silah yardımı asla kabul edilemez.

Son gelinen noktada PYD’nin sınır noktalarında ülkemize yönelik eylemleri Türkiye’nin de fiili karşı hareketleri nedeniyle mi bilmiyoruz, yetkililer sınır güvenliğimiz PYD güçlerince ihlal ediliyor biz de gereğini yapıyoruz diyorlar. Geçmişte bu güne kadar PYD’nin PKK’ya destek olduğu söylendi. Bizzat devletimizin başı PYD terör örgütü dedi. Ama şu da bir gerçek bunu sadece biz söylüyoruz. PYD’nin Türkiye için bir tehdit olduğu neden uluslar arası medyada yer almıyor? Ayrıca bu konuda muhalefet de hükümetle aynı görüşte değil.

PYD terör örgütü dediğin zaman ona silah veren ABD ile ilişkilerini gözden geçirmek zorundasın; onu da yapmıyorsun. Bu durumda PYD’nin terör örgütü olduğu konusunda insanların kafasında soru işareti beliriyor. Ayrıca herkes kahrolsun PKK diyor kahrolsun PYD diyeni duymadım.

PYD terör örgütüyse ona silah veren ABD ile ilişkiler gözden geçirilmeli ve operasyon yapılmalı. Yani hükümetimiz de bir şeylerden emin değil gibi.

PYD’nin PKK’ya destek verdiği ortaya konulmalı; yoksa PKK militanı orada görülmüş, PKK bayrağı açmışlar, sonuçta ikisi de Kürt’müş gibi şeyler savaş gerekçesi olamaz. Çünkü savaş dönüşü olmayan bir şey, kuş avlamaya gitmiyorsunuz oraya.

Bir süredir PYD’ ye operasyon konuşuluyor. Merak ediyorum böyle bir operasyon olursa PYD’nin koruyucusu (PYD bizim kara ordumuzdur denilmişti) ABD ne olacak? ÖSO ile ortak yapmamız operasyonu meşru kılmaz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..