Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Ya-sak-lar-da içersek

Ya-sak-lar-da içersek
 

  • Hep negatif olacak değiliz ya! Olayları pozitif yönden bakmayı, biraz da gırgıra almayı bilelim efendim. Allaha şükür, alkol yasağımız da geldi. Bundan sonra sırtında cübbe, elinde tespih ve arkasında dört hatun ile Arap takımı kılıklı birilerini sokakta görürseniz, hemen üst çenenizi başparmağınızla yukarı kaldırıp, diğer elinizle de yüzünüze hafif bir şamar atında dudağınız uçuklamasın. Anladığım kadarıyla Müslüman kardeşlerimizin topraklarına gide gele onların yaşam stilini bizlerin üstünde uyarlamak ve uygulamak istiyorlar.
  • Beyler; iyi hoş yasakladınızda, ya bu yasaktan anlamıyorsak! Ya-sak-lar-da içersek saklayıp içmek yasak değil değil mi? Tamam da ben ailem ile sahilde balık yemek için bir restorana oturdum. Önümüze mis gibi balıklar geldi. Bu balıkları su ile yemek mi caizdir? Yoksa balıklara rakı ve rokanın da eşlik etmesi münasip olmaz mı? Garson balığın yanına getir bir şeyler dediğimizde, garson rakı ve rokayı el alışkanlığı ile getirirse elimizin tersiyle itmek balığa saygısızlık olmaz mı? Dönülmez akşamın ufkunda yaz’ı dinlerken, garson hani şu iki ay önce aldığınız üzümün suyu hazırsa bir kadeh rica edeyim. Dediğimde ben şarap istediğimi sak-lı-yo-rum, ama garson anlıyor; şarabın üzüm suyundan olduğunun idraki içinde bana üzüm suyumu bir kadehte önüme koyuyorsa üzüm suyunu içmemek ayıp olmaz mı?
  • Yazdıklarımdan yanlış anlamayın alkol kullanan biri değilim. Ama anlamıyorum. Laik bir devlet olarak bize dayatılmak istenen bu yasakların sonu, nerde son bulacak? Alkol alıp sokaklarda: var mı bize yan bakan len diye nara atanları duyamayacaksınız Zaten duymuyorduk; çünkü toplumumuz yerinde, zamanında ve dozunda alkol almasını biliyor. Yasağı duyan da zannedecek ki Türk toplumunun yedisinden yetmişine, çoluk çocuk, bayan, erkek fark etmeden su niyetine alkol tükettiğimizi düşünerek; vay şu milletin rezilliğine bakın devlet sonunda kanun ile yasaklamak zorunda kalmış demezler mi? Bu yaptığınız Türk toplumunun imajını zedelemektir. Bizler alkolik bir toplum muyuz da, alkol yasağı getiriyorsun. Koyun gibi gütmeye alıştığınız bir topluma daha ne yasaklar getireceksiniz? Zinayı suç olmaktan çıkaran zihniyet, bu zinaların toplumun temel taşı olan aile kurumuna verdiği zararı görmezler mi? Gazetelerde manşet manşet yıkılan yuvaların sebebini okurken, siz zinayı suç kabul etmeyin, alkol’ü yasaklayın, benim bildiğim alkolun zararı içenedir. Eğer sesizce içip etrafındakilere dokunmuyorsa, bana göre alkol alan kişi zina yapan kişinin yanında zemzemle yıkanmış gibi temizdir. Sizler önce toplumun temel taşına karşı yapılan saldırıları görün ve yasaklayın. Zina suç kabul edilirse, cezası da kendisi gibi büyük olursa bakın bakalım, eşlerini aldatmayı kendisine hak sayanlar olacak mı?

· Haydi, alkol yasağını kutlayalım. Herkes kadehlerini kaldırsın, ŞEREFE! 

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..