Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

Ya Sonra?

Ya Sonra?
 

Hitler Almanyas'ında yapılan Yahudi Katliamını gösteren bir fotoğraf


Gazetelerde okuduğum haber hem kanımı dondurdu hem de aklıma mıh gibi kazınan bazı görüntüler tekrar gözlerimin önünden geçti

Hiç unutmuyorum 1969 yılında II. Dünya Savaşı Belgeseli gösterilmişti BBC televizyonunda hem de en ince ayrıntısına kadar. Alman askerlerin ya da diğer bir ifadeyle SS subaylarının çocukları gaz odalarına göndermesi ve o sırada annelerin iç yakan çığlıkları.

Yıl 2009....İsrailliler Gazze’nin bombalanmasını seyretmek için sınıra yakın yerde piknik yapıp hatıra fotoğrafı çektirmişler. Bu haber ve fotoğraflar ister istemez aklıma şu soruyu getirdi. Ailelerinin büyük bir kısmı gaz odalarında ve değişik işkencelerle öldürülen insanların bugünkü torunlarının hiç akıllarından geçmedi mi acaba? Topu topu 60-65 yıl önce kendi akrabalarına, insanlarına yapılan vahşetin,soykırımının aynısını şu anda başkasına yaptıkları.

Bir insanın diğer insanı öldürmesi ya da öldürülmesini keyifle izlemesi ve bir de üstüne üstlük hatıra fotoğrafı çektirmesi sanki savaş oyunu gösteren bir yerdeymişçesine.

Şu sıralarda hiç aklımdan çıkmayan bir soru bulunmakta. Bu vahşeti yaratanlar, bu vahşeti büyük bir umursamazlıkla seyredenler….Gece rahat uyuyabiliyorlar mı?

Merak ediyorum. Kendi hastahanelerine,, kiliselerine, okullarına bomba atılsa anında vahşetten söz etmeye başlayanlar şimdi neredeler.

İsrail İkinci Dünya Savaşı sırasında yürek dağlayan vahşetlerin aynısını şu anda hiç suçu olmayan Filistinli yaşlılardan, kadınlardan çocuklardan almakta.

Kısaca, çocukları, eşleri gaz odalarına gönderilenlerin torunları şu anda Gazze’ye , Filistin’e gelen tüm yardımları geri çevirerek açık bir hapishane yaratmış, yarattığı hapishaneyi de fosforlu misket bombalarıyla aydınlanmakta.

Ve dünya seyretmekte....

Kendi bebelerinizin, hastalarınızın üzerine bomba yağdığında bu kadar sessiz kalabilir misiniz? İnsan haklarından söz edenlerin öncelikle insanlıktan nasibini almış olmaları gerekmekte.

ABD istediği oyunu oynamak için İsrail’e kemik atmakta, İsrail’de bu kemik peşinde deli gibi koşmakta.

Unutmamak gerekir ki büyük ve güçlü devletler küçük devletleri önce kullanır sonra da paçavra gibi bir kenara atar.

Bugünün bir de yarını var.

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..