Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '11

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Yabancı dil öğretimi

Yabancı dil öğretimi
 

uzun bir yol


Anaokullarında yabancı dil öğrenimi 

Bu konu çok ütopik görünsede yabancı dilin en kolay öğrenilebileceği yaş dilimi olmasından dolayı anaokullarında yabancı dil öğrenimi gerçekleştirilebilir. Bunun bir örneğini İzmir İsmet Çiftçi Çocukevi gerçekleştiriyor. 

Geçen hafta sonu Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Salonu'nda okulun Yabancı Dil Gösterisi vardı. Öğrencilerimizin sene başından beri öğrendikleri İngilizce, Almanca, Japonca dilleriyle hazırladıkları Dünya Çocuk Klasik'lerini izledik. Güzel bir gösteriydi. En önemliside çocuklarımızın yabancı dil öğrenme konusundaki istekleri ve becerileriydi. 

Yabancı dil öğrenmenin en kolay yönlerinden birisi de aile içerinde pratik olarak karşılıklı konuşmaktır. Anne ve babası farklı uluslardan olan çocukların en az iki dil bilmelerinden anladığımız budur. Küçük yaşta öğrenilen diller unutulmaz. 

Bir lisan, bir insan deyimi çok yerindedir. Eğitimli her insanın yabancı dil öğrenme isteği hep vardır. Ama ülkemizdeki yabancı dil öğretimi ne yazıkki en zordan, gramerden başlıyor. Türkçe'mizinde grameri var ama biz Türkçe'yi anamızdan babamızdan grameri ile mi öğrendik. Konuşa konuşa da öğrenilebilir. 

Bir dil öğrenilecekse küçük yaşta daha kolay öğrenilebilir. Daha taze beyinler , herşeyi öğrenmeye aç olan , bilgiyi havada kapan , beş duyusu açık beyinler. 

Bu nedenle anaokullarında yabancı dil öğretimini destekliyorum. Yabancı dil öğretimini mümkün kılan yöneticilerimizi , öğretimi gerçekleştiren öğretmenlerimizi , Yabancı Dil Gösterisi'ne emeği geçen herkesi kutluyorum. Gösteride yer alan performansları ile günümüzü güzelleştiren öğrencilerimizi de sevgiyle kucaklıyorum. 

 
Toplam blog
: 35
: 1336
Kayıt tarihi
: 23.08.08
 
 

RESİM ÖĞRETMENİ Emekli resim öğretmeniyim. Kendi atölyemde öğrencilerimle resim çalışmalarıma devam ..