Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
TV Programları
 

Yabancı dizi incelemeleri

Yabancı dizi incelemeleri
 

Hayatımız boyunca birçok film ve dizi izleriz. Bazılarında güler bazılarında ağlarız. Sizi bilmem ama benim hayatımda diziler filmlerden daha çok değerlidir.
Türkiye’de izlemeye değer dizilerin çok az olduğunu yabancı dizileri izleyenler çok yakından bilirler. Aşk-ı memnu, Ezel, Muhteşem Yüzyıl dizilerinin efsane olduğunu düşünen biriyken şu an dizi izlemeyen biriyim. Çok daha kaliteli yapımları görünce Türkiye’deki dizilerin büyük bir çoğunluğu basit kalıyor.

Lost’la başlayan dizi serüvenimiz şimdilerde Game of Thrones’la devam ediyor. Ama şunu itiraf etmeliyim ki… dizi internetten daha keyifli izleniyor. Ard arda 3-4 bölüm izleye biliyorsun ve reklam yok. O yüzden Game of Thrones’u sezon bitince baştan izleyeceğim 
Sevdiğim herhangi bir dizi sezon finaline girince veya final yapınca ya da daha kötüsü iptal edilince insan üzülüyor... Bu yüzden yabancı dizi sever arkadaşlarımı da bu üzüntüye ortak etmek istedim. İlgilenen arkadaşlar için izlediğim ve beğendiğim yabancı dizileri tanıtmaya çalışacağım...
 Gelelim dizilerimize...
 
1) Game of Thrones( Taht Oyunları) (2011)
Türü: Macera, Dram, Fantastik
 İlk 3 sezon yayınlandı, 4. sezon Nisan 2014'te başladı.
Taht oyunları dizisi macera ve fantastik zenginleştirilmiş bir hbo yapımıdır. George Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı romanından uyarlanmış bir dizidir. Dizide Stark, Trageryan, Barathone ve Lannister gibi güçlü ailelerin demir taht üzerindeki alengirli oyunlarını izleyeceksiniz. Hanedanlar arası savaşlar, büyücüler, ejderhalar ve akıl oyunlarıyla dolu olan diziye bir şans vermenizi öneririm 3. sezon finaline geçen yıl haziran ayında yapan dizinin 4.sezonu Nisan'da başladı. Her sezon 10 bölümden oluşmaktadır. Sindire sindire izlemenizi tavsiye ederim... Sevenler için Game of Thrones’u ayrı bir bölümde işlemeyi düşünüyorum. Gelecek bölümlerden tüyolar vererek…
 
2) Breaking Bad (2008-2013)
Türü: Suç, Dram, Piskolojik Gerilim ve Kara Mizah
2008 yapımı Amc yapımı olan Breaking Bad o muhteşem finaliyle maalesef 2013 son baharında final yaptı. Dizinin drama dalında Emmy ödülüne layık görüldüğünü de unutmayalım.  
Breaking Bad, bir kimya öğretmeni olan Walter White'ın , sıradan yaşamından met baronluğuna kadar olan yükselişini an be an anlatan muhteşem bir dizi. Konusu ilginç olsa da açıkçası bu tip dizileri izlemek çok kolay değil yorucu bir boyutu var. Dizide ilk bölümler biraz sıkıcı geçse de bir solukta izlediğimiz ve WW’ın zekâsına hayran olduğumuz bir diziydi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
 
3) Fringe (2008-2013)
Türü: bilim kurgu, gizem, polisiye
 Bir J.J. Abrams yapımı olan bilim kurgu dizisi Fringe 5 sezondan oluşmaktadır. Dizi 2013 ocak ayında final yaptı.
 Fringe dizisi bence bilim kurgu türünün direği olma vasfına sahip ender dizilerden biridir. Özellikle 5 sezonluk TV ömrüyle yeni başlayacaklar için ideal seçenek. Dizi FBI ajanı Olivia Dunham( Anna Torv) ve ekibi Peter Bishop ve Çağının Einstein'ı Walter Bishop önderliğinde sınır bilim olaylarını incelemek için Fbı'a bağlı Sınır Bilim Departmanına katılmasıyla başlar. Dizinin ilk sezonu polisiye dizileri andırsa da özellikle işlenen konular bilim kurgu sevenlerin dimağına hitap ediyor. Tabi Anna Torv'un saf güzelliği John Noble'ın enteresan kişiliği de diziye tat katan diğer etkenler. Açıkçası kendinizi dış dünyadan soyutlamak, dizinin içinde kaybolmak, sürükleyici bir dizi izlemekse niyetiniz ve birazcık bilim kurgudan hoşlanıyorsanız hiç tereddütsüz başlayın derim.
 
4) Da vinci's Demons(2013)
 Türü: Macera, Fantezi, Tarih, Biyografi
 Starz dizi kanalının 2013 yapımı dizisi olan Da vinci's Demons ilk sezon için 8 sezon çekilmiştir. İkinci sezon ise bu ay başladı.
 Da Vinci'nin şeytanlıkları Batman serisinde C. Nolan'la birlikte büyük payı olan David S. Goyer imzası taşıyor.  Bir yandan Da Vinci'nin sırlarla dolu hayatına ışık tutan yapım diğer yandan tarihsel gerçekliklere de yer vermekte. Birazcık Assasin's Creed tecrübesi olanlar dizinin atmosferini daha iyi kavrayacaklardır. Ama benim böyle bir tecrübem yok diyenler içinde zevkle izlenilecek güzel bir dizi olduğunu düşünüyorum. Zaten ilk sezon 8 bölümcük sindire sindire izleminizi tavsiye ederim. 

5) Under The Dome (2013)

Türü: Fantastik, GerilimGizemKorku, bilim kurgu

stephen king'in romanından uyarlanan dizide, olaylar güzel ve kusursuz bir bahar sabahında Maine’deki Chester’s Mills isimli küçük bir kasabada meydana gelmektedir. Aniden ortaya çıkan bilinmeyen bir güç tarafından kasaba yok olmaya başlamaktadır. Yer yerinden oynar bilinmeyen bir kalkan bütün her yeri etsi altına almıştır ve bu kalkanın nasıl geldiği kimse tarafından bilinmemektedir. Ayrıca ne zaman ortadan kalkacağı da bilinmez. Arabalar yok olur, aileler birbirinden kaçmaya başla, havadan uçak parçaları yeryüzüne düşer ve bunun gibi ilginç birçok şey meydana gelir.
 
  Bu korkunç olayı çözmek için bir araya gelen bir Irak gazisi olan Barbie kasabadaki birkaç vatandaşı toplayarak bir grup oluşturmak ister bu grubun içinde kasabanın yerel gazete sahibi, fizik terapi uzmanının asistanı, 1 kadın ve gönüllü 3 çocuk yer almaktadır. Bunların karşısında da her şeyi göze alan gözü kara bir politikacı olan Big Jim durmaktadır. Çünkü Big Jim’in oğlunun korkunç bir sırrı vardır.
http://filgunluk.blogspot.com.tr/
 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..