Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '15

 
Kategori
TV Programları
 

Yabancı diziye başlayacaklara bir kaç öneri

Yabancı diziye başlayacaklara bir kaç öneri
 

Yabancı dizilere başlıyacaklara tavsiyeler


Merhaba arkadaşlar yabancı diziye başlıyacaklara kendi izlediğim dizilerden bir kaç öneri umarım işinize yarar...

1. Game of Thones

IMDB: 9.5

Konu: George R.R. Martin’in çok satan romanından uyarlanan bir HBO dizisi. Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller ‘Demir Taht’ için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar. Dizinin şuan da 5 sezonu yayınlanmaktadır..

2. Breaking Bad

IMDB: 9.5

Konu: Sıradan bir kimya öğretmeni olan Walter White’ın öleceğini öğrenince uyuşturucu üreticiliğine kadar uzanan özgürleşme deneyimi, çarpıcı bir kara mizaha dönüşüyor.

Doktor, hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyledi… Ne yapardınız? Dünyayı gezmek, sevdiklerinizle vakit geçirmek, asla cesaret edemediğiniz bir şeyi denemek… Tüm bunlar sizin için bir seçenek olabilir. Ancak Walter White için durum biraz farklı. The X-Files’ın yapımcısı Vince Gillian’ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir adamın sıradışı hikayesini anlatıyor.

Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico’da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir. Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür… Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolden çıkar.

Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini kaçırmayın. Hele Malcolm in the Middle’ın babası Bryan Cranston, Emmy’ye aday gösterilen ve “Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanan Walter rolünde hayatının performansını sunarken.

3. Sherlock

IMDB: 9.3

Konu: Sherlock!Geçtiğimiz sene sinemada büyük beğeni bulan Sherlock Holmes mini dizi olarak BBC One’da yeniden hayat buluyor. Sherlock Holmes’ü Benedict Cumberbatch ve sadık yardımcı olan Dr. Watson’ı ise Martin Freeman canlandırıcak. Her sezonu 3 bölümden oluşan sürükleyici bir mini dizi..

 

4. True Detective

IMDB: 9.3

Konu: Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler.

Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar. Her sezonu farklı bir konu ve yeni oyuncularla karşımıza çıkan bu dizi mutlaka izlenmesi gerekenler listesinde yerini alıyor.Yeni sezon haziran 2015 de..

5. Better Call Saul

IMDB: 9.1

Konu: Breaking Bad spin-off’u olan dizi Breaking Bad’te Walter White ve Jesse’nin avukatı ve aynı zamanda suçluların bir numaralı adresi olan Saul Goodman odaklı olacak dizi de Breaking Bad’dan daha öncelere yolculuk yapacagız. Dizinin 1 sezonu tamamlandı. Yeni sezon 2016 da..

6. Daredevil

IMDB: 9.1

Konu: Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock’ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.Dizinin 1 sezonu tamamlandı. Yeni sezon 2016 da..

7. Dexter

IMDB: 8.9

Konu: Dexter’la tanışın…Karanlık düşlerine şahit olun..Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir!Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor. Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor: Sevgilisi Rita da, kız kardeşi Debra da, patronu da… Sadece mesai arkadaşı Doakes, onda bir tuhaflık olabileceği hissine kapılıyor. Dizi 8 sezonun da final yaptı..

8. The Walking Dead

IMDB: 8.7

Konu: Yürüyen Ölüler bir çatışmada yaralandıktan sonra kendine gelen ve dünyayı yaşayan ölülerin ele geçirdiğini gören bir kasaba şerifinin hikayesini anlatıyor. Ailesini bulmak için büyük şehire gidiyor fakat burada durumun kendi kasabasınınkinden de kötü. Yine de ailesini ve hayatta kalan birkaç kişiyi daha bulmayı başarıyor.Yürüyen Ölüler başkahramanının tüm zayıflıklarını ve insani yönleri göstermeye çalışan, yan karakterlerinin hikayelerine de olabildiğince eğilen, iyi yazılmış, dramatik derinliğe sahip sıkı bir film tadında. Dizi 5 sezon finalin yaptı. Yeni sezon ekim 2015 de ..

9. Spartacus

IMDB: 8.7

Konu: Blood and Sand (Kan ve Kum) tarihteki ilk köle isyanını başlatan Trakyalı asker Spartacus’un köle düşmesi ile birlikte arenada nasıl gladyatöre dönüştüğünü konu alan Amerikan yapımı bir dizidir

10. Vikings

IMDB: 8.6

Konu: Vikings, bizleri yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş olan İskandinavya’lı savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in bulunduğu çağa, 8. yüzyıl ile 11. yüzyıl arasında yaşanan Viking Devri’ne götürüyor. Dizinin hikayesi ise gerçek yaşama ve karakterlere dayanıyor. Gerçek bir tarihsel figür olan, dönemin en büyük ve en popüler Viking kahramanlarından biri olarak nitelenen, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin başına adeta bela olan Ragnar Lothbrok’un maceraları ve yaşadıkları ekranlara yansıyor. Savaşlardaki başarılar, dönemin önemli isimleri ve bırakılan bazı sanat eserleri gibi konuları anlatan saga adı verilen kahramanlık destanlarında sıkça ismi geçen ve Savaş Tanrısı Odin’in soyundan geldiğine inanılan Ragnar Lothbrok’un Viking kabilelerinin liderliğine doğru yükseliş sürecine odaklanılıyor. Dizi 3 sezon finalini yaptı yeni sezon 2016 da.

11. Person of Interest

IMDB: 8.5

Konu: Dizi konusu ile oldukça farklı bir çizgiyi yakalamış ender dizilerdendir. Hiçbir suçun işlenemediği hatta işlenecek suçun çok daha önceden tahmin edilerek suçu işleyecek kişinin durdurulduğu ve zarar görecek kişinin çok önceden korunmaya aldığını düşünün. Böyle bir yerde yaşamak istemez miydiniz? İşte Person of Interest’te de tam olarak bu ele alınmaktadır.
Mr. Finch oldukça zengin ve bir o kadar yaratıcı bir iş adamıdır. Geliştirdiği program ile birlikte işlenecek suçları çok önceden tahmin edebilmektedir. Böylece suçluları durdurabilmektedir. Fakat suçluları durdurabilmek için ona yardım edecek birinin olması lazım. Burada da devreye eski CIA ajanı Reese girmektedir. Bu iki adam ortak çalışarak kötü niyetli insanları durdurmak için ellerinden geleni yapmaktadır.

12. Lost

IMDB: 8.5

Konu:  Oceanic Airlines'a ait 815 numaralı uçak Avustralya'nın Sidney kentinden havalanır. Varış durağı Los Angeles'tır. Ama bir arıza okyanusun üstünden geçmekte olan uçağın bir adaya düşmesine neden olacaktır.

Uçaktan bir grup insan yaralı olarak kurtulur. Düştükleri bu tropik adada başka hiç kimse yaşamıyor gibidir. Bir doktor olan Jack'in önderliğinde toplanan bu insanlar birileri tarafından bulunmayı umarlarken, bir taraftan da hayatta kalma mücadelesi verirler.

Başta hiç kimsenin farkında olmadığı şey hepsinin birbiriyle bağlantısının olmasıdır. Sanki bu adada toplanmaları gizli bir elin müdahalesiyle gerçekleşmiştir.

Çok büyük bir bütçeyle çekilen Lost yayınlandığı dönemde TV reytinglerini altüst etmişti. Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük alkış toplayan dizi tam 6 sezon boyunca büyük bir heyecanla takip edildi. Dini ve tarihi birçok metaforun hikayeye yerleştirildiği dizi, bilimkurgu parçaları da taşıyor.

13. Prison Break

IMDB: 8.5

Konu: Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı’nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows’u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphenelinmeyecek şekilde vücutuna dövemsini aptırır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi’ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi’yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope’u kullanır. Bu sırada da Sara’ya aşık olur. Michael’ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır. Dizi 4 sezonun da final yaptı.

14. The Lost Room

IMDB: 8.4

Konu: Bir Amerikan yapımı olup bilim-kurgu dizisidir. Bir motel odasında geçmektedir. Odada meydana gelen esrarengiz olaylar ve sıradan eşyaların olağanüstü özellikleriyle izleyicilerinde merak uyandıran bir dizi haline gelmiştir.
  
Motel odasında bulunan makas, tarak ve buna benzer birçok eşya ve açıklanması zor olan bazı özellikler kazanmasıyla başlamaktadır. Bu nesnelerden birini elde etmek o nesnenin tüm güçlerine de sahip olmak demektir. Motel odasında bazı kişiler bu nesneleri ele geçirmeye çabalarlar. Her zaman olduğu gibi, bazı kişiler sınırsız güce kavuşacaklarına inanmaktadırlar. Diğer insanlar ise bu eşyaların özelliklerini bildiği için kimsenin bu nesneleri kullanmaması için çaba göstermektedirler.
  
Dedektif Joe’nun motel odasını öğrenmesi, ölmek üzere olan adamın ona bu nesnelerin en iyisini vermesiyle gerçekleşir. O da motel odasının anahtarıdır. Dedektifin kızının odada kaybolmasıyla birlikte Joe`nun hayatı mahvolacaktır. Kızını kurtarmak için vereceği çabada, Joe`nun sahip olduğu tek umudu elinde olan anahtardır. Fakat peşinde gizemli kişiler vardır. Amaçları anahtara sahip olmaktır. Mini dizi 1 sezon 6 bölümden oluşmaktadır.

15. The Flash

IMDB: 8.3

Konu: Arrow spin-off’u olacak yapım, DC Comics evreninin bilinen kahramanlarından Flash’ın gençliğini anlatacak. Arrow’da Flash karakteriyle gördüğümüz Grant Gustin, başrolde yer alacak. Dizi CW kanalında yayınlanacak. Dizinin 1 sezonu devam etmektedir..

16. Arrow

IMDB: 8.2

Konu: Zengin bir ailenin çocuğu olan Oliver Queen yatıyla çıktığı geziden sonra denizde kaybolur ve öldüğü düşünülür.Fakat beş yıl sonra tamamen değişmiş biri olarak evine döner. Tek bir amacı vardır; başına başlığını takıp şehrindeki kötülerin ve yozlaşmışların sonunu getirmek. Dizinin 3 sezonu devam etmektedir.

17. Da Vinci's Demons

IMDB: 8.1

Konu: Dizi’nin Özeti: Rönesans İtalya’sında geçen hikayede Da vinci’nin hayatını gösterilmemiş bölümlerini konu alan bir dizidir. Dizinin yeni sezonun da olaylar İstanbul da geçecek..

18. The Vampire Diaries

IMDB: 8.0

Konu: Mystic Falls kasabası sakinlerinin hayatları sonsuza dek değişti. Salvatore kardeşlerin kasabaya dönmesiyle birlikte birtakım gizemli olaylar gerçekleşmeye başladı. Olayların merkezindeyse ailesini kaybettikten sonra normal bir hayat sürmeye çalışan güzeller güzeli Elena vardı. Ancak iki vampir biraderin ilgisini çeken Elena için bir daha hiçbir şey normal olmayacak. Dizinin yeni sezonu devam etmekte..

 
Toplam blog
: 10
: 587
Kayıt tarihi
: 10.01.15
 
 

Elimin tuttuğu kadar yazıp çiziyorum. ..