Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '17

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Yabancılar Türkiye’ye Tedarik Zinciri Eğitimi için geldiler

Yabancılar Türkiye’ye Tedarik Zinciri Eğitimi için geldiler
 

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından, Lojistik ve tedarik zinciri sektörü verimliliği artırımı için gerçekleştirilen, 12. Uluslararası Tedarik Zinciri Kampı’nda “ Tedarik Zinciri Oyunu ” büyük ilgi gördü. Farklı ülkelerden İstanbul'a gelen tedarik zinciri profesyonelleri interaktif tedarik zinciri ve lojistik oyununda yarıştı.
 
Yurt dışından gelen, aralarında yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenler ve sektör profesyonellerinin bulunduğu katılımcılar, oyunu büyük bir heyecanla oynadı. Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü tarafından 13-17 Şubat 2017 tarihlerinde sektör devleri ağırlandı. Lojistik ve tedarik zinciri kampında gerçekleştirilen oyun, tedarik zinciri uygulamalarını geliştirici bir uygulama olarak görülüyor. Oyunda fabrika, toptancı, dağıtımcı ve perakendeci rollerinden birinde rol alan oyuncular stok yönetimi, maliyet yönetimi, sipariş maliyeti gibi tedarik zinciri değişkenlerini dikkate alarak toplam zincir maliyetini en aza indirip oyunu kazanmayı hedefliyorlar.
 
Türkiye’ye tedarik zinciri yönetimi bilgileri geliştirmek için geldiler
 
Tedarik Zinciri Oyunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Poseidon Danışmanlık kurucu ortağı Ali Örnek: “Bugün ülkemiz tedarik zinciri yönetimi, lojistik yönetimi, üretim yönetimi gibi konularda büyük bir aşama kaydetmiş bulunmaktadır. Burada da görmüş olduğunuz gibi dünyanın değişik ülkelerinden gelen tedarik zinciri ve lojistik profesyonellerine eğitim verebilecek bir ülke konumuna gelmiş bulunuyoruz. Biz tedarik zinciri yönetimi geliştiricileri olarak büyük bir know-how’a sahibiz. Bu aynı zamanda ülkemizin ve sektörümüzün bir başarısıdır, hepimiz için gurur verici bir durumdur. Bilgi ve deneyimimizi tüm kurumlarımızın ve firmalarımızın daha rekabet edebilir ve verimli bir şekilde çalışabilmeleri için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Katılımcılar “kamçı etkisine” çok şaşırdı
 
Almanya, Fransa, Katar gibi faklı ülkelerden gelerek oyuna katılan tedarik zinciri profesyonelleri Türkiye’de ve İstanbul’da olmaktan mutlu olduklarını dile getirdiler. Katıldıkları tedarik zinciri oyunundan büyük bir keyif aldıklarını, oyunda “kamçı etkisi”, “talep değişkenliği”, “maliyet yönetimi” gibi birçok teknik konuyu deneyimleme fırsatını bulduklarını söyleyerek oyunla ilgili olarak kendilerine yapılan bilgilendirmeleri iş hayatları için ufuk açıcı olarak gördüklerini belirttiler.
 
Tedarik Zinciri Oyunu MIT tarafından geliştirildi
 
Tedarik zinciri oyunu ilk defa ABD’de 1960 yılında özellikle ekonomi, bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarındaki başarılarıyla tanınan dünyanın en iyi teknik üniversiteleri arasında gösterilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından geliştirilmiştir. Oyunun amacı; üreticiden tüketiciye kadar tüm taleplerin, iş ve işlemlerin karmaşıklığını eldeki verileri en iyi şekilde kullanarak, tedarik zinciri yönetimini kavratmaktır.
 
Fotoğraf Kaynak: YTÜ-Tedarik Zinciri Kampı
 
Toplam blog
: 23
: 355
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

Blogger Bolat, 10 yılı aşkın bir süredir blog yazarlığı yapıyor. İstanbul'da yaşayan Blogger Bola..