Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '08

 
Kategori
Astroloji
 

Yabankazı (Oğlak Burcu ) 4. bölüm :

Yabankazı (Oğlak Burcu ) 4. bölüm :
 

Yabankazı- Çocukları yaşamlarının ilk dönemlerinde aşırı çekingen ve sakin görünürler. Yaşamlarını sürdürebilmek için gerekli olanın dışında fazla bir çaba göstermezler. Bu dönem yavru kazların yumurtayı kırma dönemine benzer.Bu dönemin herhangi bir noktasında kabuklarını kırar ve beklenmedik bir enerjiyle hayata atılırlar. Ve bundan sonra hep en ön sırada yer almaya çalışırlar. Bu kabuk bir kez kırıldıktan sonra ömürlerinin sonuna kadar hep merkezde olmaya çalışırlar.Yine de zaman zaman çekingenlik göstererek perde ardına çekilerek görünmez olurlar.Güçlerini denetledikleri ve bilinçli biçimde ortaya koyduklarında kendilerini birden olayların merkezinde buluverir ve sorunlar hakkındaki berrak görüşlerini kendilerine kulak verenlere yararlı olacak şekilde aktarırlar. İç dengelerini buldukları zaman çevreleriyle paylaşabilecekleri birçok zenginlik yaratırlar.Çok sayıda değişik işi ve görevi ayni anda başarılı bir şekilde yürütebilirler.

Tıpkı yabankazlarının minicik böcekleri bulup çıkarmaktan zevk alması gibi bu insanlar da çevrelerindeki ayrıntılara çok dikkat ederler. Sürekli olarak dört dörtlük bir düzen özlemi içinde olduklarından çevrelerindeki kişilerde ve birlikte oldukları insanlarda gördükleri, düzeni bozduğuna inandıkları en ufak bir ayrıntı bile onları rahatsız eder.

Arkadaşlarıyla saatlerce bıkıp usanmadan konuşur onların kişilik bakımından nasıl daha gelişkin, daha dengeli olabileceklerini görmelerine yardımcı olurlar.

İç dünyaları huzursuzsa kazlarınkine benzeyen bir gagalama tepkisi gösterirler. Böyle durumlarda dıştan gelen en küçük uyarıya bile hemen sert cevap vermeye hazırdırlar. Eğer moralleri bozuksa kıskançlık, abartılmış kuşku, kendini beğenme, küstahlaşma ve entrika hazırlığı eğilimleri gösterirler. Kendilerini kedere çabuk kaptırır ve başkalarını da kederlerine ortak etmek isterler. Ruhsal olarak çok yükseklerde uçabildiklerinden akıllarına koydukları bir şeyi gerçekleştirmek için her şeyi yapabilirler.

Kaplumbağa kabilesinden oldukları için kendilerini aşağılayan kişilere karşı uzun vadeli intikam planları hazırlayabilirler. Hiç kuşkusuz kendilerini yaralayan kişilere bu davranışlarını ödetecek yetenektedirler. Tasarladıklarını çok uzun süre uygulayabilir ve bu süre içinde yollarına çıkan kişilere de büyük acılar çektirebilirler. Bazı Yabankazı –İnsanları bu tür davranışlara kendilerini öyle kaptırırlar ki yeniden doğru yola dönmek için büyük çaba sarf etmeleri gerekir. Bu gibi durumlarda sindirim sistemlerinde rahatsızlık ve bazen dizkapaklarında romatizma ve artrit baş gösterebilir.

Kaplumbağa kabilesine bağlı olmaktan gelen bazı özellikleri nedeniyle( örneğin kemikleşmeye ve katılaşmaya varan bir dayanıklılık tutkusu ya da yavaş bir değişim süreci içinde olmayıp ansızın gelen her tür yeniliğe karşı korku gibi ) ve yaradılışlarından gelen bir inatçılıktan ötürü Yabankazı İnsanları iç huzursuzluğa kapıldıklarında bundan kurtulmaları çok zordur. Böyle bir kısırdöngüden kurtulabilmeleri için ya kendi güçlerini aşırı biçimde zorlamaları ya da en az kendileri kadar güçlü bir kişinin onlara yardım etmesi gerekir.

Dışa açılmayı, çıkıp biraz dolaşmayı, hatta biraz düşünmeden davranmayı becerebilirlerse iç huzura kavuşmak için gereken ilk adımları atmış olurlar.

Yabankazı- İnsanlarının rengi kar beyazıdır.

Kar suyun büyülü bir görünümle yeniden toprağa düşmesidir. Hiçbir kar tanesi diğerine benzemez. Hepsi bir araya gelince her şeye taze, parlak, temiz ve yeni bir görünüm gelir.

Beyaz tüm renkleri içinde taşır. Tüm renklerin toplamıdır. Her zaman saflığın rengi ve tüm renklerin uyumu olarak değerlendirilmiştir. Ayni zamanda kusursuzluğun, aydınlanmanın ve gelişimin rengi olarak tanınır. Pek çok insan beyazı olumsuz ve karmaşık titreşimlerden sakınmak için kullanır.

Beyaz bu totem insanlarının ulaşmak için çaba gösterebilecekleri en yüksek gelişim düzeyini simgeler. Bu insanlar güçleri ve doğuştan gelen kusursuzluk tutkularıyla yüksek ruhsal düzeylere erişebilirler ama bütün bunlar öncelikle enerjilerini dengede tutabilmelerine bağlıdır. Ayni zamanda ruhsal saflığa da kavuşabilirler.

Yaşam Çemberinde dönen bütün insanların bu dönemden geçerken öğrenmeleri gereken uzun yolculukları sırasında toplayıp biriktirdikleri tüm enerjilerini uyum içinde kullanabilmeleridir.Bu dönemden geçerken ruhsal saflığa ulaşabilir ve kişiliklerini geliştirme yönünde önemli adımlar atabilirler.

Bu insanların varlığını ve yaşamını etkileyen ay yeryüzünün yenilenmesinin, kış-gündönümünün ve yılın ilk ayıdır. Bu ay, insanları- Toprak Ananın tüm diğer çocuklarıyla birlikte dinlenme ve yenilenmeye çağırır. Yılın diğer ayları gibi insanlara aşırı duygu ve heyecan vermeyen bu ay, insanları iç dünyalarına döndürür. Geçmiş yılın özetini değerlendirip kendilerini yeni bir yıl için hazırlamalarına yardımcı olur.

Yabankazı-İnsanları Ağaçkakan –İnsanları ile bütünleşirler. En iyi anlaştıkları kişiler kendileri gibi Kaplumbağa kabilesinden olan Kunduz ve Bozayı- İnsanlarıdır.

Kurbağa kabilesinden Puma ve Yılan İnsanları da iyi anlaştıkları burçlardandır. İç dünyaları dengelenmişse her burçtan insanla kolayca uyum sağlarlar.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..