Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yağ Dolgusuyla Şekillenme

Vücudunuzun belirli bölgelerinde yağ dokunuz yetersiz kaldığından şekilsiz bir vücut yapısına sahip olabilirsiniz. Orantısız gözüken bir vücut yapısına sahip olmak istemezsiniz. Bu orantısızlığı dengelemek yağ enjeksiyonuyla mümkün. Hoşunuza gitmeyen vücut yapınızın yanında istediğiniz görünüme zararsız ve yan etkisi olmayan kendi yağ dokunuz sayesinde ulaşabilirsiniz.

Yağ enjeksiyonununa ihtiyaç duyulan belirli bölgeler;
-    Yüz,  
-    Bacak,
-    Popo,
-    Meme bölgeleridir.

Yüz bölgesinde yetersiz yağ dokusunun olmamasından dolayı yüz şeklinizin aşağı sarkmış ve çökük olması ya da elmacık kemiklerinizin olmaması vücudunuza oranla yüzünüzü zayıf göstermektedir. Ayrıca yaşınızın da olduğundan büyük gözükmesini sağlar. Yüze yağ dokusu uygulandığında elmacık kemikleriniz belirginleşerek çekici bir görünüm sağlayacaktır. Yüzünüze yağ enjekte edildiğinde eski görünümün de olan çökük ve aşağı sarkmış yapısından uzaklaştırarak yüz hatlarınızı ortaya çıkartır.

Bacak bölgesinde şikayet edilen önemli konulardan biri ise çarpık bacak olması bunun çaresi de yağ enjeksiyonundan geçmektedir. Bacakta ki çarpık görünümü düzeltmek için karın bölgesi, bacağın üst bölgesi ve vücutta bulunan diğer bölgelerde ki fazla yağ dokusu alınarak bacaktaki çarpık görünüm eşitlenebilir. Aynı şekilde sönük bir memeye ve şekilsiz bir kalçaya sahip olan kişiler içinde vücudunun belirli bölgelerinde fazla yağ dokusunun bulunduğu kısımlarda ki yağlar alınarak yetersiz kalan bölgeye enjekte edilir. Memeye enjekte edilen yağlar sönük bir memenin yanı sıra dolgun bir görünüm sağlarken kalçaya enjekte edilen yağlarda poponun şeklini ortaya çıkartarak giyilen kıyafetlerin hoş gözükmesini sağlar.

Yağ enjeksiyonu nasıl uygulanır?
Yağ enjeksiyonunda uygulanacak bölgeye göre genel ya da lokal anestezi altında yapılır. Vücudun bazı bölgelerinde biriken yağlar liposuction yöntemi ile alınarak bazı işlemlerden geçirilerek enjektöre aktarılıp uygulanacak bölgeye enjekte edilir. Yağ enjeksiyonu sonrası iz kalmaz. İstenilen bölgeye aktarılan yağların %60 ı kalıcılığını korur.

Ameliyat sonrası neler bekliyor sizi......
- Hasta ameliyat sonrası kendini iyi hissetmesi sonucunda aynı gün içerisinde taburcu olabilir.
- İşlem sonrası uygulanan bölgede birkaç gün şişlik olabilir. Konulan yağların bir kısmı tutacağından bu şişlik azalacaktır.
- Operasyon sonrası ertesi gün duş alınabilir.
- Günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz fakat 2 gün boyunca istirahat etmeniz önerilir.
- Ameliyat sonrası oluşan ödem belirli bir süre sonra geçecektir.
- Pansuman yapılan bölgelerde ki bantlar ertesi gün çıkarılabilir.
- Yağ enjeksiyonu uygulaması kalıcı bir yöntem olup size verilen görünümü kaybetmeyecektir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts

 

 

 
Toplam blog
: 40
: 71
Kayıt tarihi
: 07.07.17
 
 

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamlayarak Tıp Doktor..