Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '15

 
Kategori
Sağlık
 

Yağ Enjeksiyonları ile gençleşin!

Yağ Enjeksiyonları ile gençleşin!
 

Yağ Dolguları ile Kırışıklık Tedavisi


Yağ Enjeksiyonu - Yağ Dolguları 
 
Yağ enjeksiyonu, kişinin kendisinden alınan yağların belirli işlemlerden geçirilerek saflaştırılması ve tekrar başka bir bölgeye verilmesi işlemine verilen genel bir isimdir.

Yağ Enjeksiyonu Uygulaması Nasıl Yapılır?
 
Yağ enjeksiyonu için gerekli olan yağ hücreleri enjektör veya  özel kanüller yardımı ile alınır. Bu yağ hücreleri direkt olarak deri altına enjekte edilemez. Bu aşamada özel bazı yöntemlerden faydalanılır ve yağ enjekte edilebilecek forma dönüştürülerek saflaştırılır ve yine özel enjektör ve kanüller yardımı ile dolgunluk istenen bölgeye verilir. Yağ enjeksiyonu sırasında uygulanan teknik (yağ hücresi alma, enjeksiyona hazırlama, enjeksiyon) yağ hücrelerinin enjekte edilen alandaki etki süresini yakından ilgilendirmektedir.

Yağ Enjeksiyonunun Kullanıldığı Bölgeler: 
 
 
- Dudak Estetiği:

Yağ enjeksiyonun en sık kullanıldığı yer dudak bölgesidir. Dolgu maddeleri ile de yapılabilen dudak dolgunlaştırma ve kalınlaştırma işlemine en önemli alternatif tedaviyi oluşturmaktadır.
 
 
- Kırışıklık Tedavisi: 

Nazolabial fold adı verilen, yanak ve burun yan kenarları arasında oluşan derin gülme kırışıklıklarının tedavisinde yağ enjeksiyonu sıklıkla kullanılır. Bunun yanında alın bölgesi kırışıklıklarının tedavisinde de dolgu maddelerine alternatif bir yöntem konumundadır.El üstü, dekolte bölgesi ve yüz bölgesindeki diğer ince çizgilerin tedavisinde yağ dolgusu güvenle kullanılabilmektedir.
 

- Elmacık Kemiği ve Orta Yüz Bölgesi Dolgunlaştırılması:

Yer çekimi ve yaş etkisi ile birlikte orta yüz adını verdiğimiz yanak ve elmacık kemiği bölgesinde 
ortaya çıkan hacim kaybı ve sarkıklıkların tedavisinde kullanılabilir. Elmacık kemiği üzerindeki dolgunluk ve yağ yastıkçıkları genç yüz görünümünün en önemli belirtisidir. Bu bölgeye yapılan yağ enjeksiyonları kişiyi yaşlı yüz görünümünden kurtarmaktadır.
 

- Akne izlerinin tedavisi:

Son dönemlerde yağ dokusunun ince pertiküllere ayrıştırılması sayesinde akne izlerinin tedavisinde de yağ enjeksiyonu en sık kullanılan yöntemlerin başında yer alır.


- Yara İzlerinin Tedavisi: 
 
Özellikle doku kaybı ile ortaya çıkan yara izlerinin tedavisinde en etkili yöntemlerden biri yağ enjeksiyonudur. Bu yöntemle, ciltte oluşan iz, cilt altına yapılan enjeksiyonla daha belirsiz hale gelir.
 
 
- Yağ Enjeksiyonu ile Meme Büyütme: 
 
Yağ enjeksiyonu ile göğüs büyütme ameliyatı son dönemin popüler yöntemlerinden biridir. Verilen yağ hücrelerinin bir kısmının erimesi ve yüksek miktarda enjeksiyon yapma gerekliliği yöntemin dezavantajlarını oluşturur. Bunun yanında vücudunda yabancı cisim istemeyen kişilere 2-3 seans yağ enjeksiyonu yapılarak meme büyütme işlemi gerçekleştirilebilir.
 
 
- Cinsel Estetik:
 
Yağ enjeksiyonu erkeklerde penil augmentasyon (penis büyütme ve kalınlaştırma) için kullanılan yöntemlerden biridir.



Op. Dr. Ali Tufan Soydan
www.alitufansoydan.com
İnfo@alitufansoydan.com
 

 
 
Toplam blog
: 13
: 356
Kayıt tarihi
: 15.04.15
 
 

1996 yılında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde başladığm tıp eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tı..