Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Yağ mantısı

Hamurun Malzmeleri : 750 gr un, kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı şeker.

İç Malzemeleri: 250 gr kıyma, 2 orta boy kuru soğan, bir tatlı kaşığı (silme) tuz, karabiber ve kırmızı biber .

Yapılışı: Bir kap içerisinde; un, tuz, şeker, maya suyla birlikte yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve mayalanmak üzere üzeri kapanır. Kabarması beklenir. İç malzeme soğan ince ince kıyılır daha sonra baharatlar ve kıyma karıştırılır . Mayalanmış hamurdan büyükçe beze alınarak kalın bir hamur açılır( yarım cm kalınlığında). Açılan hamur 8 cm lik karelere kesilir. Karenin ortasına kıyma konur ve bir uçtan üst üste gelecek şekilde kıvırarak daire şekli verilir. Bu şekilde mantılar doldurulur. Tencere içine bol sıvı yağ konur, mantılar bunun içine atılarak kızartılır, pembe renk alan mantılar delikli kepçe ile alınır, kapaklı tencereye konur bu aşamadan sonra tava içerisine bir miktar sıvı yağ ve bir yemek kaşığı domates salçası, biraz kırmızı biber kavrulur, bir su bardağı su ilave edilir kaynayan sos mantının üzerine gezdirilr, servise konulan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.

Mantımız servise hazır. Afiyet olsun. Umarım beğenirsiniz.

 
Toplam blog
: 3
: 4200
Kayıt tarihi
: 27.08.10
 
 

48 yaşında, evli üç çocuk annesiyim. Yemek kültürüm çok fazla, özellikle yöresel yemekler konusunda ..