Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Yağ yağ yağmur teknede hamur, tarlada bereket artık

Yağ yağ yağmur teknede hamur, tarlada bereket artık
 

Bugün yağmur
Bir kadın saçıdır
Yeryüzüne dökülen
Upuzun, ince ince
Karanlık kokulu
Sen ki aşkta aldatıldın,
Yüreğin taş parçası
Dinle yağmuru dinle
Teselli bul türküsünden.
Her şey olur,her şey büyür
Her şey geçer hayat kalır.

A.Lunkwist'e aittir sözler. Çok sevdiğim B.Ortaçgül söylüyor bu hoş şarkıyı.


Sanki birileri yukarıdan ah ah yeryüzü aman da ne kirlenmiş, hazır bayram da geliyor şöyle ortalığı silip süpüreyim düşüncesi ile açmış tüm çeşmeleri dökmüş suları her yeri ağaçlar, yollar köprüleri sokakları, hatta önceleri bir tas su dökünce çamur olan toprakları bile yıkayıp adeta toprağın gerçek rengini çıkardı ortaya.

Toza toprağa belenmiş ağaçlar öyle yıkandı ki yeşil sandığımız rengin aslında boz bulanık bir yeşil olduğunu şimdiki yeşilin canlı sıcak ve iç açıcı olduğunu fark ettik.


Susuzluktan kuruyan toprak öylesine doydu ki meyva vermekten vazgeçen mandalin ve limon ağacının üzeri mis kokulu çiçeğe durdu, üzerinde hem mandalin var hem çiçek.

Dün de şaşkın bir çok papatya gördüm yağmurun altında aralık olmasına rağmen bahar geldi sanıp yeşil otların arasından gülümseyen. Neyse varsın öyle sansın. Aklıma bir tatlı söz bir gülüşe bir sıcaklığa kanan nice kızlarımız geldi. Onlar da bu papatya gibi güneşin ve yağmurun oyununa gelmiş garibim. Tanrı korusun güzellerimizi.

Pek şikayet eden yok yağmurdan ama yinede; bazılarımız için anlamı semsiye taşıyacak olmanın verdiği fazladan bir eşya taşıma sıkıntısıdır. Yerlerin ıslanması, arabanın kirlenmesi, sacların bozulmasından öte bir anlam ifade etmese de yağmur doğanın insanlara verdiği en büyük armağandır, kalkandır.

Yağmur, onu gerçekten anlayabilen için bir nevi süpürgedir. bütün dertleri, acıları, bizi hayata küstüren sebepleri alır götürür. yerine kocaman, renkli bir gök kusağı ve temiz bir toprak kokusu bırakır. insan kendini arınmış, hafiflemiş hisseder.

Benim içinde yağmur hep televizyondan elinde mikrofon kurumuş barajların göllerin içinde bakın göller barajlar kuruyor yöneticimiz uyuyor mu??? Diye sadece bunu dillendiren ama evinde çevresin de ailesin de savurganca kullanılan suya enerjiye sessiz kalan insanımızın az da olsa susması, pazarların çeşit çeşit sebze ve meyve ile içimizi açması, her yerlerin yıkanması pek hoş.

Kayınvalidemin deyimi tırnak tepe yıkanıp, buz gibi temizlenmesi.

Yağmur, romantikliğin simgesidir. Yağmur altında sevdicekle yürümek belki de hayatin en güzel anlarından biridir.

Ne yağmuru fark edersin ne de ıslandığını sonrada şarkı söylersin arabesk acısında “ben yağmurdan yaştan değil aşkından sırıl sıklamım” gibi.

Yağmurlu şiirler yazarız alabildiğince… yani özlediğimiz sevgiliye " hoş geldin yağmurcum, nasıl da özlemişiz seni toprağın beklediği gibi beklemişiz, ağacın özlemini duyarak" diye methiyeler düzeriz.


Yağmurun hediyesi bir gökkuşağıdır. gökkuşağı hayaldir, hayaller umuttur... yağmur bir umudu simgeler, bir hüznü simgeler, bir var oluşu simgeler.

Bitkilere can verir. Yaşamın bir mucizesidir yağmur. hatta yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. tıpkı umut gibi...

Yağmurlu günlere sevgi ile.

Hiç kimsenin yağmurun bile
böyle küçük elleri yoktur
bütün güllerden derin
bir sesi var gözlerinin..

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..