- Kategori
- Beslenme / Diyet
YAĞ YAKAN TARİFLER
Yağ Yakan Tarifler
YAĞ YAKAN TARİFLER
Kalıcı kilo kaybı sağlamanız için vücut yağ dokunuzun azalması gerekir. Kas dokusunu artırarak kilo kaybı sağlamanız yeterli değildir. Bunun için size özel, öğün düzeni doğru ( Günde en az 3 ana ve 1-2 ara öğün ) planlanmış bir beslenme programı uygulamalısınız. Yeterli miktarda su ( günde en az 8 bardak ) ve 2-3 fincan bitki çayı içmelisiniz. Kas dokunuzu korumak için yaşamanız içinde devam edebileceğiniz doğru bir egzersiz programı uygulamadan kilo vermemelisiniz. Yağ kaybı sağlamak için, mevsime uygun besinleri satın alacak haftalık sağlıklı mutfak alışveriş listenizin olması gerekir.
YAĞ YAKIMINI ARTIRAN BESİNLER
• LAHANA
• KIRMIZI ACI BİBER
• YEŞİL ÇAY
• YUMURTA
• GREYFURT
• YOĞURT
• AYVA
• YULAF
• ISPANAK
• ELMA SİRKESİ
Yağ yakımını artırmanız, sağlıklı beslenirken kilo kaybı sağlamanıza destek veren tariflerim ;
SINIRSIZ ÇORBA
Malzemeler :
¼ adet doğranmış beyaz lahana
1 adet rendelenmiş kabak
½ demet doğranmış maydanoz
½ demet doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı bulgur
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
Hazırlanışı : Bir tencereye suyu,bulguru ve sebzeleri ilave edip 10-15 dakika pişirin. Pişen sebze çorbasının içine baharatları ve zeytinyağını ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Servis yaparken elma sirkesi ekleyin.
DETOKS MEYVE SUYU
Malzemeler:
1 adet yeşil elma
2 adet salatalık
½ demet maydanoz
1 adet greyfurt suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
Hazırlanışı : Katı meyve sıkacağında elma , maydanoz ve salatalığı sıkın. Elma suyunun içine greyfurt ve zencefil ekleyip karıştırın. Servis yaparken limon dilimi ekleyin.
SAĞLIKLI DÜRÜM
Malzemeler :
1 orta boy tam buğday lavaş
100 gram ince dilimleniş hindi eti
1 adet doğranmış kırmızı kapya biber
2 dal doğranmış ıspanak
4-5 adet doğranmış mantar
1 çay kaşığı toz köri
1 çay kaşığı pul biber
2 adet yaprak marul
1 adet ince dilimlenmiş domates
½ çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı : Bir tavaya yağı, mantarı ve hindi etini ekleyip 10 dakika soteleyin. Hindi sotenin üzerine ıspanağı, biberi,zeytinyağını ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha orta ateşte pişirin. Pişen hindi soteyi lavaş ekmeğine ince şerit olarak kaşıkla ekleyin üzerinedomates ve marul ekleyip dürüm yapın. Servis yaparken yanında az yağlı ayran tercih edin.
KIRMIZI YOĞURT
Malzemeler :
1 su bardağı az yağlı yoğurt
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı nar
½ adet rendelenmiş elma
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz tatlandırıcı
Hazırlanışı : Bir kasede yoğurda tatlandırıcı ve nar ekleyip karıştırın. Narlı yoğurda sırasıyla yulaf ezmesi ,elma rendesi ve tarçın ekleyip servis yapın.
DİYETİSYEN
TUĞÇE ALTAN BAHÇE